Kerstboom versieren: Help, ik heb katten!

Wil jij dit jaar jouw kerstboom versieren maar heb je katten? Jammer genoeg vinden katten de kerstboom ook altijd reuze interessant. Maar geen paniek: Wij geven je 5 tips om jouw kat(ten) bij de kerstboom weg te houden. Zo sneuvelen tenminste niet alle ballen dit jaar!

Kerstboom versieren Tip 1: Laat ze niet meekijken!

Ga je jouw kerstboom versieren? Laat je kat(ten) dan niet meekijken! Als ze zien wat erin gaat, wakkert dit juist de interesse aan om er iets mee te gaan doen. Zet je kat even de kamer uit en laat je huisdier pas weer binnen als de kerstboom helemaal staat. Probeer er zelf geen aandacht aan te besteden en doe alsof er niets veranderd is!

Kerstboom versieren kat kijkt mee

Tip 2: Zorg ervoor dat jouw kerstboom stevig staat!

Dit is misschien niet de meest verrassende tip, maar wel heel belangrijk! Deze tip is niet alleen handig als je een kat hebt, maar ook zeker als je een hond in huis hebt lopen. Zorg ervoor dat de boom super stevig staat. Niet alleen de boom zelf, maar de ballen moeten ook aan stevige haakjes/touwtjes hangen. Heb je geen zware standaard? Leg er dan bakstenen in. Als je geen leuke mand hebt waar jouw boom instaat, dan kun je het camoufleren door er een mooie gouden, zilveren of rode doek op te leggen. Of een andere kleur kan natuurlijk ook, kies wat je mooi vindt! Dat staat nog leuk ook!

Kat onder kerstboom

Tip 3: Leg de focus op het midden!

Ga je jouw kerstboom versieren? Hang door de hele kerstboom lampjes, maar focus met de kerstballen alleen op het midden van de boom. Heb je een combinatie van glazen ballen en kerstballen die plastic zijn? Hang dan de glazen ballen in het midden van de boom en de plastic kerstballen helemaal onderaan. Het is het slimst om onderaan niets te hangen wat jouw kat interessant vindt, maar zorg er in ieder geval voor dat er niets breekbaars hangt! Katten worden vaak afgeleid door glinsterende spektakelstukken, dus hang deze zo hoog mogelijk in de boom. Dit is ook fijn als je een hond hebt, omdat een hond kan doen besluiten te dicht langs jouw kerstboom te lopen..

Kerstboom versieren ballen sneuvelen

Tip 4: Citroen en sinaasappel zijn de oplossing

Zorg ervoor dat jouw kerstboom naar citroen of sinaasappel ruikt! Dit kun je doen door een citroen of sinaasappel open te snijden (plaats een kruidnagel in het midden) en vlakbij de boom te zetten of zelfs in de pot. Jouw kat zal minder geneigd zijn om jouw kerstballen aan te vallen!

Kat voor kerstboom

Tip 5: Zilverfolie

Maak er geen propje van, de meeste katten vinden dit juist leuk! Het geluid van de vellen folie vinden de meeste katten niet leuk. Leg vellen folie neer rondom je kerstboom. De kans is aanwezig dat ze daar niet op willen lopen waardoor ze dus niet in de buurt van jouw boom komen!

kat onder kerstboom

Kerstboom versieren: Helpt niets bij jouw kat?

Is jouw kat écht niet te houden? Dan wordt het óf dit jaar jouw kerstboom versieren overslaan óf de welbekende plantenspuit-truc. Heb je een heel hoog plafond? Hang je kerstboom dan op zijn kop zodat jouw kat(ten) er niet bij kunnen! Naast een kerstboom versieren, zijn er gelukkig nog genoeg andere kerst ideeën voor in huis.

Op zoek naar meer kerstdecoratie?

Ben je op zoek naar meer kerstdecoratie? Bekijk dan deze artikelen ook eens: 5 tips om de kerstboom te versieren, 9x inspiratie voor de kerstboom versieren, Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!, of Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten