Inspiratie behang meisjeskamer: Lief & vrolijk

Op zoek naar leuk behang voor een meisjeskamer? Behang is helemaal terug van weggeweest en is toepasbaar in iedere kamer in huis. Een kinderkamer is vaak vrolijk, gezellig en kleurrijk. Kinderen kunnen hier lekker in spelen en het hoeft daarom niet altijd even netjes te zijn.

Iedereen kent de standaard roze meisjeskamer, dat nog steeds altijd leuk is. Echter zien we tegenwoordig veel originele ideeën voor de meisjeskamer, en hier wordt dan ook veel gebruik gemaakt van behang. Behang biedt veel voordelen: je hebt talloze kleuren, patronen en materialen, het is makkelijk aan te brengen en te vervangen voor een nieuw soort. Wanneer jouw dochter Dora is ontgroeid, kun je snel overschakelen naar behang van bijvoorbeeld de Lion King. Lees snel verder en doe inspiratie op voor meisjeskamer behang!

Behang meisjeskamer

Behang meisjeskamer: ga voor een vrolijke print op de muur. Er zijn veel verschillende soorten behang. Van de leukste en bekendste filmfiguren tot simpele vormen. Het allerbelangrijkste is dat jouw dochter zich helemaal thuis voelt in haar meisjeskamer. Of ze nou prinsessenbehang heeft of gek is van een behang met kleine autootjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Muurdeco4kids (@muurdeco4kids.nl) op 18 Apr 2018 om 11:16 (PDT)

Veel kinderen hebben op jongere leeftijd nog geen uitgesproken mening, je kunt er dan ook voor kiezen om een simpel, maar kleurrijk behang te plakken. Kies bijvoorbeeld een behang met stipjes in verschillende kleuren, of ga voor behang met bloemen erop.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dana K.M. interior (@danakminterior) op 7 Jun 2019 om 1:47 (PDT)

Behang v.s. verf

Behang straalt veel kracht en gezelligheid uit in de meisjeskamer. We zagen net al wat leuke behangsoorten voorbijkomen. Behang kun je in iedere ruimte toepassen, echter zijn drukke behangsoorten wel erg bepalend voor de kamer. Zo trekken ze snel de aandacht en leiden ze af van de overige meubels en decoraties in de kinderkamer. Om toch de rust te bewaren in de kamer van jouw dochter, kun je ervoor kiezen om slechts een wand te behangen, en de overige wanden in een rustige kleur te schilderen. Zo creëer je de optimale combinatie tussen rust en gezelligheid.

Het is ook mogelijk om behang en verf op een muur te combineren. Verf bijvoorbeeld de bovenste helft van de muur in een lichtroze kleur en behang de onderkant met een bloemenpatroon (of andersom). Dit geeft een hele speelse uitstraling aan de kinderkamer en het ziet er heel origineel uit!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sabine van der Toorn (@rosadeco) op 14 Jul 2019 om 3:12 (PDT)

Muurstickers: is jouw dochter fan van de Lion King?

Naast behang voor de meisjeskamer kun je ook kiezen voor muurstickers. Muurstickers zijn ideaal voor de kinderkamer. Zo kun je verschillende muurstickers met elkaar combineren en nog beter: je kunt ze makkelijk afwisselen! Verschillen de interesses van jouw kind heel snel? Zijn ze bijvoorbeeld eerst helemaal fan van Barbie en daarna van de Lion King? Dan kun je de muurstickers gemakkelijk vervangen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door It’s Easy Art Muurschildering (@itseasyart_muurschilderingen) op 16 Jul 2019 om 7:49 (PDT)

Op zoek naar meer tuinideeën voor een meisjeskamer?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën voor een meisjeskamer? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!, 4 tips voor een vrolijke meisjeskamer, Babykamer inspiratie: 4x originele ideeën en 6x babykamer inspiratie voor meisjes.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten