De belangrijkste elementen van een landelijke eetkamer
Interieur Wonen Wooninspiratie Woonideeën Landelijk interieur

De belangrijkste elementen van een landelijke eetkamer

De landelijke eetkamer is steeds populairder. Deze woonstijl zie je steeds meer terugkomen door de lichte kleurstellingen die in ieder interieur toepasbaar zijn. Een landelijk interieur is dan ook in te richten binnen ieder budget!

In een landelijke woning worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd. Het basismateriaal in een landelijke eetkamer is hout. Combineer het hout met stoffen meubels voor een warme uitstraling.

Een landelijke eetkamer past ook bij andere stijlen. Heb je bijvoorbeeld een heel klassiek interieur? Dat maakt de landelijke eetkamer in jouw woning helemaal compleet!

De basis van een landelijke eetkamer

Het is belangrijk dat je de juiste basiselementen uitkiest voor een landelijke eetkamer. Begin met het grootste object: de tafel. Een landelijke eettafel is vaak van hout. Hoe ruwer het hout, hoe landelijker het oogt. Kies ook voor een houten onderstel van de tafel.

De stoelen rondom de tafel zijn ook een belangrijk element binnen een landelijke woonkamer. Zet leren of stoffen stoelen neer, dit geeft een warm gevoel in de ruimte! Kies voor stoelen met een detail, zoals stoelen in een Chesterfield stijl. Wil je een heel luxe gevoel creëren in jouw landelijke eetkamer? Kijk dan eens voor suéde stoelen. Pas hier wel mee op tijdens het eten!

Om het eetgerei mooi op te bergen kun je gebruik maken van kasten zoals een winkelkast of buffetkast. Kies voor een kast die past in jouw landelijke eetkamer en bij de rest van je interieur. Verzamel leuke accessoires om in de kast te zetten, dit geeft een persoonlijke touch aan jouw landelijke eetkamer!

Stoel https://www.debommelmeubelen.nl/

Accessoires maken de ruimte nóg sfeervoller!

Kies voor de juiste accessoires in jouw landelijke eetkamer. Allereerst is het belangrijk dat jouw eetkamer sfeervol is en gezelligheid uitstraalt. Zet kaarsen op tafel! Positioneer de kaarsen op verschillende hoogtes. Dit kun je doen door verschillende soorten kaarsen te kopen. Zoals korte, middellange en hoge kaarsen. Of maak gebruik van losstaande kandelaren op verschillende hoogtes. Dit geeft een heel speels effect en oogt sfeervol.

Je kunt er ook voor kiezen om een metalen schaal op tafel neer te zetten en deze te vullen met accessoires. Kleedt de schaal aan met bloemen, vazen en kaarsen. Verander de schaal met het seizoen mee. Zo kun je in de herfst bijvoorbeeld herfsttakken in de vazen zetten. In de winter kun je kleine hertjes neerzetten, dit geeft een leuke kerstsfeer!

Kaarsen Schaal accessoires

Het licht: maak jouw landelijke eetkamer nog sfeervoller!

In een landelijke eetkamer hoort een sfeervolle lamp boven de eettafel. Kies voor één of twee grote lampen of kies een hanglamp met verschillende lichtpunten.

De verlichting van de lamp is ook heel belangrijk. Zorg dat de kleur van het licht past bij de belichting in de rest van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor een lamp die 2200K licht uitstraalt. Dit is warm licht dat een gezellig gevoel creëert.

Landelijke eetkamerlamp Landelijke lamp

Meer inspiratie voor een landelijk interieur opdoen?

Bekijk eens onze artikelen over een landelijk interieur of lees het artikel met 3 kenmerken van de landelijke Long Island woonstijl!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten