Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk
Wonen Slaapkamer ideeën Seizoenen Wooninspiratie

Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk

Wij hebben een paar leuke, zomerse slaapkamer ideeën voor jou op een rijtje gezet. In de winter maken we het huis vaak knus met veel accessoires en donkere elementen, maar nu het wordt tijd om deze weer op te bergen. Dit seizoen staat namelijk helemaal in het teken van frisheid en kleur, heel veel kleur! Naast alle tuinideeën en woonkamer inspiratie is het nu tijd om de slaapkamer onder handen te nemen. Lees snel verder en ontdek de leukste zomerse slaapkamer ideeën!

Slaapkamer ideeën: wit en heel veel kleur

Voor deze zomer hebben we weer een aantal slaapkamer ideeën voor jou klaar staan. De woontrends van dit jaar voor de woonkamer, eetkamer en keuken zien we ook terugkomen in de slaapkamer. We gaan namelijk heel veel kleur gebruiken. Verschillende kleuren zoals blauw, groen, geel, rood, roze en oranje. Combineer deze kleuren met de basistint wit, zodat er een rustig geheel ontstaat in de slaapkamer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de grootste muur in de kamer wit te verven en een smalle muur gekleurd. Voor deze muur kun je kiezen voor een pastelkleur, zo steken de muren niet te veel af.

Vervang alle winterse accessoires in jouw slaapkamer

De mooie dagen breken door in ons kikkerlandje en dat betekent dat de zomer om de hoek staat. Tijd dus om alle winterse accessoires weer op te bergen en de zomerse accessoires uit de kast te halen.

Slaapkamer ideeën: je kunt jouw slaapkamer sfeervol opvullen met gekleurde accessoires. Houd de basis van de kamer simpel, waardoor je gemakkelijk verschillende kleuren kunt gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk (nacht)kastje en vloerkleed. Zet op het kastje een vaas of lampje met een gekleurd kapje, dit ziet er superleuk uit!

slaapkamer inspiratie

Slaapkamer ideeën: tijd voor een nieuw dekbed

Als de zomer echt doorbreekt en de hoge temperaturen constant zijn, wordt het tijd om de zomerdekbedden uit de kast te halen. Zomerdekbedden zijn dunner dan normale dekbedden en zijn licht en luchtig, perfect dus voor de zomermaanden.

Leg een mooi dekbedovertrek op jouw bed. Het bed is snel een eyecatcher in de slaapkamer, omdat het een groot object is. Het is daarom leuk hier iets mee te doen. Ga voor een mooi dekbedovertrek met bloemen, dieren of andere kleurrijke figuren. Leg wat bijpassende kussens op bed en jouw slaapkamer is helemaal summerproof!

zomerse slaapkamer ideeën

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen: Slaapkamer inspiratie: 5x een kleurrijke slaapkamer, Slaapkamer inrichten in 5 stappen, Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën en Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten