Werkkamer inrichten: 5x inspiratie
Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Werkkamer inrichten: 5x inspiratie

Werk jij veel vanuit thuis en ga je een eigen werkkamer inrichten? Een eigen werkruimte in huis heeft veel voordelen, zo ben je minder snel afgeleid en ben je minder bezig met je omgeving. Een werkkamer hoeft helemaal niet groot en duur te zijn, het kan juist heel goedkoop en dat vinden wij zo leuk! Ga op een speurtocht naar een tof bureau en wat leuke accessoires, want jouw werkkamer mag er best een beetje gezellig uitzien, toch?

Werkkamer inrichten stap 1 en 2: een bureau en stoel

Iedere werkkamer heeft natuurlijk 2 belangrijke elementen: een bureau en een stoel. Verdere aanvullingen kun je aan de werkkamer geven door middel van opbergkasten en accessoires. Om een aantal leuke meubels bij elkaar te verzamelen hoef je niet veel geld uit te leggen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij stichting tweede kans / de kringloop. Hier vind je vaak veel verschillende tafels, stoelen en kasten.

Laat je niet direct afschrikken door een oude look of een gekke kleur, want je kunt een meubelstuk zelf opknappen naar jouw stijl. Een likje verf doet vaak al heel veel met een meubelstuk, en dat is ook nog eens superleuk, want dan krijgt jouw werkkamer ook nog een persoonlijke touch.

werkkamer inrichten

Ga voor een gave lamp

Werkkamer inrichten: ga voor een stoere lamp. Een gave lamp kan veel doen met een kleine ruimte, zoals een werkkamer. Je kunt kiezen voor een mooie lampenkap op het bureau, voor een staande lamp of juist voor een mooie hanglamp in de kamer.

Als je een houten bureau hebt is het mooi om een stalen lamp erop te zetten. Hout en staal heffen elkaar mooi op, waardoor jouw werkkamer een stoere en robuuste uitstraling krijgt. Een beetje industrieel dus!

Wanddecoratie werkkamer: een echte eyecatcher

Een leuk interieur stimuleert creatieve gedachten en dat is een goed excuus om een super gave werkkamer te maken! Wil je jouw werkkamer echt een eyecatcher geven? Ga dan voor wanddecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een behangsoort met een print met bijvoorbeeld: dieren, fruit, bloemen, water etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, want er zijn wel duizenden soorten behang. Keuze genoeg dus!

Je kunt ook een opvallende kleur op de muur verven. Denk bijvoorbeeld aan oranje, groen, geel of paars. Hierdoor geef je ook een toffe uitstraling aan jouw werkkamer.

werkkamer inrichten

Werkkamer inrichten: zet planten neer

Na het inrichten van de werkkamer met alle functionele meubels, is het nu tijd voor leuke accessoires. Plaats verschillende planten in jouw werkkamer. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, het is ook erg gezond voor je.

werkkamer inrichten

Zorg voor voldoende daglicht en frisse lucht

Daglicht en frisse lucht zijn belangrijk in een werkkamer. Hierdoor blijft de kamer vaak lekker koel waardoor je jezelf goed kunt concentreren. Daglicht daarnaast ook een stuk beter voor je lichaam dan licht uit lampen.

werkkamer inrichten

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Keuken inspiratie: trends en ideeën, Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën, Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk en Babykamer inspiratie: 4x originele ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten