Terugblik: Beurs Eigen Huis 2016
Woontrends Wooninspiratie

Terugblik: Beurs Eigen Huis 2016

Afgelopen weekend (7, 8 & 9 oktober) was het Beurs Eigen Huis in de jaarbeurs in Utrecht. Wij waren aanwezig op de beurs om voor jullie de nieuwste woontrends en leukste bedrijven te spotten! Benieuwd hoe zo'n beurs eruit ziet? Lees (en kijk!) verder om erachter te komen wat er allemaal te doen is op een woonbeurs.

Als je de beursvloer oploopt weet je niet waar je moet kijken. Wat een overweldigende hoeveelheid aan stands! Gelukkig worden er overal plattegronden uitgedeeld, zodat je toch je weg een beetje kunt vinden. De beurs was opgedeeld in 5 'pleinen'. Alle soortgelijke bedrijven waren gegroepeerd. Handig, want zo hoef je niet van hot naar her als je op zoek bent naar een specifiek soort bedrijf.

Beurs Eigen Huis

De verdeling was als volgt: het architectenplein, het bouw en verbouwplein, het keuken en badkamerplein, het tuinplein en het interieurplein. Op ieder plein was er een ontzettend divers aanbod aan bedrijven aanwezig. Informatie over alles wat je nodig hebt voor je (toekomstige) eigen huis is te vinden op de beurs. Van tuinverlichting en hot tubs tot woonaccessoires, kozijnen en tegels.

Op het architecten plein waren een heleboel architecten te vinden. De stands hingen vol met foto's van prachtige huizen en indrukwekkende bouwtekeningen. Er waren ook binnenhuisarchitecten en interieurstylisten op de beurs. Bij sommige kon je zelfs even aan tafel schuiven voor een tekening en een beetje live interieuradvies!

Interieuradvies

Woontrends

Een stukje verderop was het bouw en verbouwplein te vinden. Hier stonden allerlei soorten aannemers en leveranciers van vloeren, raamkozijnen, trappen, isolatie materialen, houten bouwconstructies, stenen en nog veel meer. Zo zagen we bijvoorbeeld een stand met prachtige vloertegels, waar we behoorlijk van onder de indruk waren! Daarnaast waren er meerdere organisaties aanwezig met bouwkavels in verschillende gemeentes.

Woonbeurs Woonbeurs 2016

Vanaf de architecten en het bouw en verbouwplein liepen we door naar het tuinplein. We werden verrast door prachtige stands met kunsttuinen, veranda's en tuinhuizen. Zo waren er stands met hoveniers en leveranciers van tuinhuizen, maar ook stands met leveranciers van zwembaden en hottubs. Ook het tuinmeubulair werd niet vergeten!

Tuininspiratie

Tuinmeubels

Wooninspiratie

We liepen door naar het keuken en badkamerplein om de laatste trends in keuken en badkamerland voor je te bekijken. Allerlei smakelijke geuren kwamen ons tegemoet, in de keukens werd namelijk echt gekookt! Dit gaf de beurs een hele huiselijke sfeer. En zo konden we gelijk zien hoe functioneel die prachtige keukens nou eigenlijk waren! Op badkamergebied viel de beurs voor ons een beetje tegen, er waren maar een paar stands waar sanitair te zien was.

Keuken beurs

Tegel inspiratie

Zo kwamen we als laatste aan bij het interieurplein. Hier stonden luxe woonwinkels, interieurstylisten en allerlei leuke woonaccessoires op ons te wachten. We waren bijzonder onder de indruk van de prachtig gestylde stands. De perfecte plaats om inspiratie op te doen voor de inrichting van je huis! Aan alle woonstijlen was gedacht: van landelijk tot industrieel. We zagen prachtige meubels, maar ook andere bijzondere items voor in je interieur. Zoals bijvoorbeeld hout voor op de muur!

Interieur inspiratie

Inrichting

Woonaccessoires

Landelijke inrichting

Wij hebben genoten van een dag vol wooninspiratie op de Beurs Eigen Huis! We zitten weer vol ideeën met artikelen over de laatste woontrends voor jullie. Mocht je deze keer geen tijd hebben gehad om de beurs te bezoeken of twijfelde je over het 'nut' van zo'n beursbezoek? In het voorjaar wordt de Beurs Eigen Huis weer georganiseerd. Wij kunnen het je zeker aanraden om een bezoekje te brengen, je komt gegarandeerd terug vol ideeën voor je (toekomstige) huis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten