Slaapkamer ideeën: een duurzaam interieur

Ben jij op zoek naar slaapkamer ideeën met een duurzaam interieur? Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de samenleving, en dit gaan we dus ook toepassen in het interieur. Dit betekent natuurlijk niet dat alles helemaal duurzaam moet, maar je kunt er wel een beetje rekening mee houden. Ga bijvoorbeeld voor Duurzame houten vloeren en maak zelf je accessoires (DIY!). Zo ben je bewust van het materiaal dat je gebruikt en je bespaart de industrie weer wat afvalstoffen. Alle kleine beetjes helpen, toch? Lees snel verder en doe de leukste slaapkamer ideeën op met een duurzaam interieur!

Slaapkamer ideeën: ga voor natuurlijke materialen

Op zoek naar duurzame slaapkamer ideeën? Voordat je nieuwe meubels en accessoires gaat uitzoeken is het belangrijk dat je een idee hebt welke meubels nou wel of niet duurzaam zijn. Vermijd kunstof/plastic meubels en accessoires zoveel mogelijk. Kies juist voor materialen zoals hout, linnen, riet en wol. Dit is echter pas het begin, want van het eindproduct kun je niet altijd afleiden of een product duurzaam is.

De duurzaamheid zit vaak ook in het proces van de bewerking en het transport. Wil je dit graag weten? Informeer hiernaar bij het merk of de fabrikant.

slaapkamer ideeen

De vloer

De vloer is de basis van iedere ruimte in huis, en is daarom zeker de moeite waard om te behandelen tussen de duurzame slaapkamer ideeën. Een goede vloer kan tientallen jaren meegaan. Het is dan ook belangrijk dat je voor een kwalitatieve, sterke vloer kiest.

Een sterke, houten vloer is in de basis een goede optie. Een houten vloer is vaak een stuk duurder van PVC of laminaat, maar er zijn soms Houten vloeren aanbiedingen.

Marmoleum is een echt een duurzame optie voor een vloer. Deze vloer is gemaakt van houtmeel, jute, lijnolie en hars en wordt CO2 bewust geproduceerd. De vloer gaat lang mee en is in veel kleuren verkrijgbaar.

Ga naar de kringloop voor slaapkamer ideeën

Neem voor de leukste slaapkamer ideeën eens een kijkje in de kringloopwinkel. Hier vind je een tal van oude, nieuwe en antieke spullen die je superleuk kunt verwerken in jouw slaapkamer. Je kunt hier spullen verzamelen om deze vervolgens te verwerken in een tof DIY project. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kijken voor spullen die passen bij jouw stijl. Je geeft deze spullen dan een nieuw leven, hoe gaaf is dat?

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Slaapkamer inrichten in 5 stappen, Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën, Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie en Studentenkamer inrichten: 5 handige tips

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten