Pastel interieur: fris, open en gezellig
Interieur Woonstijlen Wooninspiratie Kleurinspiratie

Pastel interieur: fris, open en gezellig

Op zoek naar inspiratie voor een pastel interieur? Pastelkleuren zijn zachte kleuren die ontstaan door een zuivere pigment kleur te mengen met wit of lichtgeel. Bij pastelkleuren denken we al snel aan pastel- roze, blauw, groen, geel en oranje. Echter kun je van iedere kleur een pastelkleur maken, ook van kleuren zoals grijs en bruin. Benieuwd wat deze frisse kleuren kunnen doen met jouw interieur? Lees dan snel verder en doe wooninspiratie op!

Pastelkleuren

De meest gebruikte pastelkleuren voor het interieur zijn roze en geel. Denk bijvoorbeeld aan een lichtroze muur met een gele sofa ervoor. Dit ziet er super vrolijk en gezellig uit. Echter kun je alle pasteltinten goed met elkaar combineren. Verf bijvoorbeeld de muur in jouw woonkamer lichtblauw, ga voor een groene bank en gele kussens. Zorg er wel voor dat er ook een paar elementen in huis een neutrale kleur hebben, zoals wit of grijs. Anders kan het te druk ogen in de ruimte.

pastel accessoires kleurrijk interieur

Pastel interieur: creëer voldoende lichtinval

Om jouw pastel interieur extra te belichten (letterlijk en figuurlijk), is het van belang dat er voldoende daglicht binnenkomt in de ruimte. Hierdoor krijgt de kamer een frisse en open uitstraling en dat is precies wat je wil bereiken met alle lichte kleuren. Door het daglicht komen de pastelkleuren ook nog eens extra mooi tot zijn recht.

Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over het lichtinval in jouw woning. Doe niet te snel de gordijnen dicht of de screens naar beneden, want dat is nergens voor nodig. Tegenwoordig zien we in huis ook steeds vaker een roomdivider, die zorgt voor wat extra rust in huis. Als jij lekker tv wil kijken in de woonkamer terwijl je dochter met vriendinnetjes aan het knutselen is aan de eetkamertafel, kun je de deur gewoon even dichtschuiven. Ga voor een glazen schuifwand als roomdivider of als doorgang naar buiten. Hierdoor kan het licht van buiten optimaal binnen komen in jouw woning.

pastel interieur

Pastel v.s. donker

Over het algemeen is een pastel interieur vrij zomers. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Pastel kleuren combineren erg mooi met andere lichte/pastelkleuren, maar ook met donkere kleuren. Mix en match verschillende roze tinten bijvoorbeeld eens met diep donkerblauw. Dit maakt de ruimte heel chique. Door de combinatie van lichte en donkere kleuren is de kamer niet meer heel zomers en kan het interieur makkelijk worden doorgetrokken voor tijdens de koudere dagen. Voeg wat donkere elementen toe aan het interieur in de vorm van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan wat donkergroene vaasjes.

pastel interieur

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Kijk dan eens tussen de artikelen: Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?, Retro interieur | vintage is the new old en 3x Groene slaapkamer: go green!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten