Een kijkje bij een verbouwing en verhuizing!
Wonen Wooninspiratie Klussen Woonideeën

Een kijkje bij een verbouwing en verhuizing!

Zo nu en dan mogen wij van Woonblog meekijken in verschillende woningen. Dit zijn nieuwe woningen, bestaande woningen of huizen die helemaal gerenoveerd worden. Deze keer hebben we een kijkje mogen nemen bij een huis die helemaal gerenoveerd en verbouwd wordt.

Het gaat om een gezinswoning in het centrum van Oosterhout N.B. Het huis is in mei 2020 gekocht en het gezin wil in oktober 2020 intrekken in de woning. De maanden hiertussen zijn hard nodig voor de verbouwing van het huis. Benieuwd hoe de verbouwing eruit ziet en wat de eigenaren voor tips hebben? Lees dan snel verder!

verbouw tips verbouw tips

Verbouwen en verhuizen: het huis voor februari 2020

Het interieur van het huis voor de verbouw was vrij verouderd en gedateerd. Het huis heeft drie verdiepingen en kent 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers. Deze 4 kamers waren allemaal vrij klein of smal. Het nieuwe gezin heeft maximaal 3 slaapkamers nodig. Op de begane grond lag een laminaat vloer en op de eerste- en tweede verdieping lag groen tapijt.

verhuis tips verbouwen en verhuizen

De verbouwing: periode februari 2020 - oktober 2020

De verbouwing is een flinke klus. Vrijwel het hele huis wordt aangepakt:

  • Het huis wordt aan de achterkant 3 meter uitgebouwd

  • Er wordt een garage gebouwd in de tuin

  • De beneden en twee bovenverdiepingen worden volledig gestript

  • De badkamer en toilet worden vernieuwd

  • De badkamer wordt uitgebouwd

  • 4 slaapkamers worden 3 ruime slaapkamers

  • Er wordt een dakkapel geplaatst op de bovenste verdieping

  • Een nieuwe keuken

Een flinke lijst dus. De bedoeling van het stel dat in deze woning gaat wonen, is dat zij hier de rest van hun leven kunnen blijven wonen. In het centrum van Oosterhout, zodat alles binnen handbereik is.

Voor:

Verbouwing

Na:Verbouwing

Tussenstand in september 2020

Inmiddels is het alweer september en zijn de nieuwe eigenaren van het huis alweer een aantal maanden aan het verbouwen en renoveren. Vrijwel heel het lijstje dat we net zagen is afgewerkt. Nu is het de beurt aan de inrichting. Beneden is de PVC visgraat vloer gelegd. Bijna alle wanden en kozijnen zijn geschilderd en de openhaard op de begane vloer is geïnstalleerd. De eerste week van oktober wordt de keuken geleverd en dan wordt de vloer boven ook gelegd. Boven is er gekozen voor een laminaat vloer.

openhaard pvc visgraat vloer

Tips van de eigenaren voor een verbouwing en verhuizing

De start van de verbouwing ging heel vlot. De garage stond vrij snel en de uitbouw ook. Deze zijn precies zo geworden zoals ze hadden gehoopt. Na een aantal maanden verbouwen merk je toch dat het lastig is om bepaalde beslissingen te nemen. Vaak richt je een huis in dat al enigszins wat richtlijnen heeft. Dit huis gingen we helemaal strippen, dus er bleef niets over.

De “grote” keuzes zoals de kleur van de vloer en de kleur van de keuken waren erg lastig. Op een gegeven moment moet je gewoon de knoop doorhakken, want anders kom je niet verder. Zo wilde wij eerst graag een zwarte keuken, toen wilden we toch een witte. Vervolgens dachten we toch weer aan een zwarte, en daarna weer aan een witte keuken. We kwamen er maar niet uit. Toen hebben we uiteindelijk maar gekozen voor een grijze keuken. Zo zie je maar, niet alles is zo zwart-wit als het lijkt! ;)

tuin verbouwen

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Grijze badkamer inspiratie: 3 tips en ideeën!, Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Hier moet je op letten!, Hotel Chique slaapkamer inspiratie en Decoratie voor in huis: 6x wooninspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten