Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Hier moet je op letten!
Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Mooie eetkamerstoelen kunnen veel sfeer geven aan jouw eetkamer. De juiste eetkamertafel met bijpassende stoelen is een grote aanwinst voor jouw huis. Het is wel belangrijk dat je de goede keus maakt op het gebied van nieuwe eetkamerstoelen. De uitstraling en het comfort zijn beiden heel belangrijk. Wij hebben op deze gebieden een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen!

1. Eetkamerstoelen met of zonder armleuning

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe eetkamerstoelen is het belangrijk dat je jezelf afvraagt wat voor stoel je ongeveer wil. Denk hierbij aan een stoel met of zonder armleuning. Wanneer je veel lange, gezellige avonden beleeft aan de eetkamertafel, is het misschien verstandig om eetkamerstoelen te kiezen met armleuning. Deze geven namelijk meer comfort, waardoor je lekkerder zit.

eetkamer stoelen, eetkamer tafel eetkamer stoelen, eetkamer tafel

2. De hoogte en diepte van het zitvlak

Eetkamerstoelen moeten lekker zitten. Let daarom goed op de hoogte en de diepte van het zitvlak. Soms zijn stoelen vrij hoog, waardoor je niet meer met je voeten goed op de grond komt. Daarnaast kan het zitvlak te kort of te lang zijn.

Wanneer het zitvlak te kort is, zul je merken dat je al snel niet meer weet hoe je lekker kunt zitten op de stoelen. Dat is al helemaal een no go voor mensen met lange benen.

eetkamer stoelen kopen

3. Nieuwe eetkamerstoelen? Match deze met jouw interieur

Het is dus van belang dat jouw nieuwe eetkamerstoelen lekker zitten, maar het is net zo belangrijk dat ze mooi passen in jouw interieur! Heb je bijvoorbeeld al een eetkamertafel? Zorg er dan voor dat de stoelen hier mooi bij staan en eronder passen! Meten=weten dus!

Ben jij gek van een bepaalde woonstijl? Bij allerlei woonstijlen passen bepaalde eetstoelen. Denk bijvoorbeeld aan leren eetkamerstoelen in een industriële eetkamer, aan kunstof stoelen in een moderne eetkamer of aan houten/stoffen eetkamerstoelen in een landelijke eetkamer.

moderne eetkamerstoelen moderne eetkamerstoelen

4. Proberen proberen proberen!

Maar onze beste tip blijft: proberen proberen proberen! Ga uitgebreid op alle stoelen zitten, zodat jij aanvoelt welke stoel perfect is voor in jouw eetkamer. In sommige lokale woonwinkels mag je soms een stoel even mee naar huis nemen. Vraag daar eens naar! Dan kun je even kijken hoe de stoel in jouw huis staat. Dat kan al veel twijfel wegnemen.

Meer wooninspiratie voor de eetkamer?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor de eetkamer? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels en Wooninspiratie: de eetkamer gezellig inrichten

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten