Grijze badkamer inspiratie: 3 tips en ideeën!
Wonen Badkamer ideeën Woonideeën

Grijze badkamer inspiratie: 3 tips en ideeën!

Wil jij een grijze badkamer en ben je benieuwd hoe dit er nou in het echt uit ziet? Egale badkamers zijn altijd mooi. Waar we vroeger veel witte badkamers zagen, zien we nu veel bruine en grijze badkamers. Een grijze badkamer is voor iedereen anders. De een denkt direct aan een lichtgrijze ruimte, waarbij de ander denkt aan warm donkergrijs. Een tip: kies een kleur grijs die past bij de rest van jouw huis en de kamer. Is de badkamer bijvoorbeeld van zichzelf al een donkere ruimte met weinig licht? Overweeg dan om te kiezen voor een lichte kleur grijs. Benieuwd waar je nog meer op moet letten? Lees dan snel verder en doe grijze badkamer ideeën op!

grijze badkamer

De tegels in een grijze badkamer

De tegels in een grijze badkamer zijn heel bepalend voor de sfeer en de uitstraling in de ruimte. Er wordt vaak gekozen voor grote tegels, waardoor de badkamer ruimtelijker oogt. Dit is in veel gevallen een goed idee, aangezien badkamers vaak niet heel groot zijn. Je kunt er ook voor kiezen om grote en kleine tegels af te wisselen. Leg dan bijvoorbeeld de grote tegels op de vloer en de kleine tegels tegen de wand. Hierdoor creëer je een bepaalde speelsheid in de ruimte.

Je kunt kleine vierkante tegels tegen de wand plaatsen, of je gaat voor hexagon tegels. Dit geeft een unieke uitstraling aan jouw grijze badkamer. Tof toch?!

grijze badkamer inspiratie

Een of meerdere tinten grijs in de badkamer

De ene grijze badkamer is de andere grijze badkamer niet. Er zijn heel veel tinten grijs. Dit is misschien wel het lastigste om uit te zoeken. Voor de badkamer wordt vaak één tint grijs gekozen, wat ook mooi is en veel rust geeft. Echter kun je er ook voor kiezen om twee tot drie tinten grijs als basis te nemen voor jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan grijze tegels en heel lichtgrijze (bijna tegen wit aan) muren. Dit zorgt er juist voor dat jouw badkamer een geheel wordt.

Grijze badkamer: voeg een aantal kleurrijke elementen toe!

Maar… Jouw grijze badkamer mag ook echt wel wat kleur gebruiken. Hier wordt de ruimte alleen maar vrolijker van. Je kunt kleur heel subtiel terug laten komen in de ruimte, of juist heel aanwezig.

Kleurrijke elementen op een subtiele manier terug laten komen is eigenlijk heel makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie flessen badschuim langs het bad in de kleur groen, paars of blauw. Wil je de kleurrijke elementen nog meer benadrukken? Zet dan een vaas met bloemen neer, dit is altijd mooi!

PS: Zilverkleurige woonaccessoires passen ook perfect in een grijze badkamer!

Meer badkamer ideeën opdoen?

Heb je na deze grijze badkamer inspiratie nog niet genoeg van alle toffe badkamer ideeën? Lees dan ook eens de artikelen: Inspiratie en tips voor een nieuwe badkamer, Badkamer ideeën | 4x originele inspiratie, Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie en Betonlook badkamer: doe inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten