Industriële woonkamer | 6x stoer wonen
Wooninspiratie Woonideeën Industrieel interieur

Industriële woonkamer | 6x stoer wonen

Op zoek naar stoere wooninspiratie voor een industriële woonkamer? Een industrieel interieur heeft een robuuste en nonchalante uitstraling. De industriële woonstijl is erg populair in Nederland en dat vinden wij niet gek. Benieuwd hoe deze woonstijl eruit ziet? Lees dan snel verder!

Industriële woonkamer: een grote ruimte

Een industriële woonkamer is vaak vrij ruim. Het is dan ook de kunst om deze ruimte zo gezellig mogelijk in te delen, zonder dat het kil wordt. Maak daarom gebruik van glazen scheidingswanden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jet (@hofveld12) op 4 Mei 2019 om 12:49 (PDT)

Industriële lampen

Deze lampen zijn typerend voor een industrieel interieur. De hanglamp met een stalen frame is erg populair. Je kunt deze in de woonkamer hangen, maar hij staat ook heel tof boven de eetkamertafel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Oldwoodwonen (@oldwoodwonen) op 19 Dec 2019 om 4:09 (PST)

Industrieel interieur: lederen bank

Een lederen bank is onmisbaar in een industriële woonkamer. Deze bank past helemaal binnen de woonstijl: stoer, grof en natuurlijk. Ga voor een donkere kleur. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, donkerbruin, zwart of cognac.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Factorij Unique Living (@defactorij.unique.living) op 1 Nov 2019 om 9:42 (PDT)

Industriële woonkamer: een stoere kast

Een industriële woonkamer is niet alleen maar stoer en robuust. Hier en daar wat gezellige woonaccessoires maken jouw huis alleen maar persoonlijk en gemoedelijk. Daarnaast is de combinatie tussen stoer en persoonlijk alleen maar gaaf. Ga bijvoorbeeld voor een stalen kast en zet hier wat plantjes, schaaltjes en boeken in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rootsmann.nl (@rootsmann.nl) op 10 Dec 2019 om 9:33 (PST)

Gashaard in de industriële woonkamer

Een gashaard (of open haard/kachel) is een echte sfeermaker in huis. Niet gek dus dat we deze ook terug zien in de industriële woonkamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ??? ℋ?ℛℳ (@josharm1889) op 5 Okt 2019 om 9:30 (PDT)

Een industriële tuin

Hoe gaaf is het als jouw interieur doorloopt in jouw exterieur? Kortom: we gaan binnen met buiten verbinden! De industriële woonstijl die we binnen zien gaan we naar buiten halen. Gaaf toch?

Dit gaan we voornamelijk doen door rekening te houden met het materiaalgebruik. Ga op zoek naar houten en stalen elementen voor in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een grote houten tafel met ijzeren stoelen eromheen. In die stoeltjes kun je natuurlijk wel wat kussens leggen, zodat ze lekker zitten. Zet op of naast de tafel een toffe buitenhaard neer. Dit is ‘s avonds lekker warm en heel sfeervol.

De bestrating van je tuin mag vrij basic zijn. Een betegelde tuin sluit mooi aan, daarentegen maakt stukje gras de tuin weer iets natuurlijker. Echt gras is op zich gemakkelijk te onderhouden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor tuin kunstgras. Daarnaast ziet kunstgras er het hele jaar door mooi uit! Ideaal, toch? Kijk bijvoorbeeld eens bij de tuin kunstgras van grasexpert!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door My Industrial Interior (@myindustrialinteriorblog) op 6 Apr 2018 om 2:22 (PDT)

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor verschillende woonstijlen? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, Retro interieur | vintage is the new old, Moderne woonkamer | woonideeën & inspiratie en Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten