Hal ideeën: een winterse binnenkomst
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Inrichting

Hal ideeën: een winterse binnenkomst

Op zoek naar originele hal ideeën? De hal geeft de eerste indruk van jouw woning weer en is dan ook de plek waar je iedere dag jouw huis binnenkomt. Vaak wordt de hal een beetje vergeten, waardoor deze al snel saai en grauw is. Daarnaast maken veel mensen een rommeltje in de hal: schoenen uittrappen in de hoek, te veel jassen aan de kapstok en losse tassen op de grond. Super zonde! Ruim alles op en ga aan de slag met jouw hal. Lees snel verder en doe leuke hal ideeën op.

Hal ideeën voor de kerst

Ben jij een echte kerst freak en ben je op zoek naar toffe hal ideeën? Tover jouw hal dan om tot een waardig kerst entree en versier waar nodig. Hang bijvoorbeeld een mooie krans aan de trap/muur of ga voor een kleine kerstboom.

Heb je een kastje in de hal staan? Deze kun je ook gezellig versieren. Pak bijvoorbeeld een ronde, doorzichtige vaas en vul deze met kleurrijke kerstballen en dennenappels. Dit is makkelijk, goedkoop en superleuk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Reece & Paul (@littleedwardian) op 30 Nov 2019 om 1:32 (PST)

Zorg voor een gezellige binnenkomst

Versier jouw hal voor de koude winterdagen, zodat je een gezellige binnenkomst hebt in jouw huis. Maak gebruik van warme kleuren zoals donkergroen, donkerblauw, bruin of okergeel. Hang een spiegel op in de gang, waardoor de ruimte groter oogt. Zet een grote vaas neer met mooie winter takken of bloemen.

Hang een mooie hanglamp aan het plafond met warm licht. Hierdoor straalt de hal al snel veel gemoedelijkheid uit. Er zijn talloze soorten hanglampen te vinden. Belangrijk is wel dat je de lamp niet te laag hangt, zodat iedereen er nog goed onderdoor kan lopen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lisa John (@at_my_house) op 3 Nov 2019 om 1:51 (PST)

Hal ideeën: een leuke deurmat

Ben jij op zoek naar originele hal ideeën? Een hal gezellig inrichten kan best lastig zijn, aangezien je vaak maar weinig ruimte hebt om meubels/accessoires neer te zetten. Leg daarom een leuke deurmat op de vloer! Kies voor een leuk motiefje of voor een leuke tekst. Wist je dat je zelfs je eigen deurmat kunt ontwerpen? Dat is ook gaaf en persoonlijk.

De hal is in de meeste huizen een ondergeschoven kindje, want in veel woningen wordt de hal gedomineerd door kou en optrekkend vocht. Dat is zonde, want de hal leent zich uitstekend voor (kerst)decoraties en als verlengstuk van de woonkamer. Om dit probleem op te lossen kun je de kruipruimte isoleren.Voor het isoleren van de kruipruimte zijn verschillende mogelijkheden, zoals isoleren met isolatie-parels of isolatie-chips, maar het is ook mogelijk om de onderkant van je vloer te isoleren met PIR of met glaswol.

Het voordeel van het isoleren van je kruipruimte is dat jouw volledige vloeroppervlak er baat bij heeft. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat kou en vocht in de kruipruimte gehouden worden. Hierdoor heb je geen last meer van optrekkend vocht via de vloer. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energierekening!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alicia Murphy (@emeraldterrace) op 5 Nov 2019 om 12:13 (PST)

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Kerstboom versieren: 8 voorbeelden, Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020, Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs! en Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten