Duurzaam wonen anno 2020: tips en ideeën
Wonen Wooninspiratie Duurzaam Woonideeën

Duurzaam wonen anno 2020: tips en ideeën

Duurzaam wonen wordt steeds gebruikelijker en trekt de aandacht onder veel mensen. En dat is niet gek, want als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we veel betekenen voor de wereld, het milieu en dus voor onszelf. Duurzaam wonen kun je breed interpreteren. De een denkt bij duurzaam wonen aan het scheiden van afval, terwijl de ander bezig is met het aanleggen van zonnepanelen. Stapje voor stapje komen we met zijn alle dichterbij een duurzamere wereld. Er zijn vanuit veel bedrijven en particulieren goede initiatieven om mee te doen aan verduurzaming op een leuke manier. Lees snel verder, want wij hebben een aantal toffe ideeën voor jou op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Gebruik van bosgecompenseerd gas

Greenchoice biedt bosgecompenseerd gas aan. Aangezien er nog steeds veel aardgas wordt verbruikt, is het belangrijk dat we ons ook focussen op de compensatie hiervan.

Door het gebruik van bosgecompenseerd gas wordt het aardgas deels gecompenseerd. Dit gebeurt door bossen te herstellen, te beschermen en door nieuwe bossen aan te leggen. Bomen nemen namelijk C02 op tijdens hun groei en produceren zuurstof. Hierdoor kun je het dus zien dat dit het aardgasverbruik neutraliseert. Dit is een stap in de juiste richting, om met zijn alle te zorgen voor een schonere wereld.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen: koop je eigen stukje windvanger

Naast bosgecompenseerd gas is er nog een mooi initiatief waarmee je investeert in de verduurzaming van Nederland. Dit is het concept Windvangers van Greenchoice. Hiermee investeer je in een deel van een windmolen, die ook echt in Nederland staan. Je koopt dan je eigen “stukje” windmolen, die aan het Hartelkanaal staan. In een app kun je mee kijken hoeveel jouw windmolen opwekt. Hoe leuk is dat?

Je draagt hiermee niet alleen een steentje bij aan de verduurzaming van ons land, je kunt ook nog eens wat geld besparen op je energierekening. Je betaalt jouw jaarlijkse kosten vooruit, waardoor je korting krijgt (omdat je dus een stukje windmolen bezit) én je beschermt jezelf tegen mogelijke prijsstijgingen. Waait het nou harder dan gemiddeld in Nederland? Dan wordt die meerwaarde ook nog eens verminderd op jouw rekening.

Duurzaam wonen

Thuis kun je al veel betekenen

Ook thuis kun je al veel betekenen door met simpele dingen rekening te houden. Door bewust te zijn van je eigen gedrag kun je al meer bereiken dan je denkt. Het zit hem soms in de simpele dingen:

  • Koop niet te veel spullen en eten. Alles wat we niet gebruiken of consumeren wordt uiteindelijk weggegooid. Dan heeft het product zijn hele levenscyclus voor niets doorlopen. Zonde toch?

  • Geef spullen een tweede leven: voordat je iets weg doet, denk dan na hoe je de levenscyclus van het product nog kunt verlengen. Bijvoorbeeld door het naar de kringloop te brengen of door er zelf iets mee te doen.

  • Maak je eigen gezin bewust! Dit is een simpele maar effectieve manier om steeds meer mensen bewust te maken van verduurzaming.

Duurzaam wonen

Meer duurzaam wonen?

Wil je meer weten over duurzaam wonen? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: Slaapkamer ideeën: een duurzaam interieur, Duurzaam wonen zonder gas, Duurzaam leven dus een duurzame inrichting! en Zonnepanelen informatie: lees hier alles wat je moet weten

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten