Duurzaam leven dus een duurzame inrichting!
Interieur Meubels Woontrends Duurzaam

Duurzaam leven dus een duurzame inrichting!

Iedereen kent ze wel, de reclames over maatschappelijk verantwoord eten, drinken, rijden enzovoorts. Het wordt steeds meer en meer van ons verwacht dat we zo groen mogelijk leven. Zo zijn de zonnepanelen op de daken niet meer uit het straatbeeld weg te denken en zal er over een aantal jaar niets anders meer dan biologisch vlees bij de slager te vinden zijn.

Het maatschappelijk verantwoord leven wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en dit manifesteert zich nu ook naar een duurzame inrichting van ons huis. Maar hoe zorg je voor zo´n duurzame inrichting? En is dit niet heel erg saai? Nee zeker niet! Duurzaamheid is niet stoffig, het is hartstikke hip en het nodigt je uit om zelf lekker creatief bezig te zijn.

Duurzame meubels

[caption id="attachment_268" align="alignleft" width="300"]KETOKOS-designmeubels01 Stijlvolle, hippe stoel die niet zou misstaan in jouw moderne woning, niemand die ziet dat dit meubelstuk een duurzaam label heeft[/caption]

Het gebruik van spaarlampen is niets nieuws meer. Maar de nieuwste trend qua duurzaam leven is het gebruik van duurzame meubels. De gedachte in deze tijd is groen, groener, groenst! Het groen denken uit zich in de materialen van nieuwe meubels die op de markt gebracht worden. Deze materialen zijn robuust, natuurlijk en duurzaam zoals het gebruik van sloop -en steigerhout. Het grote verschil tussen normale meubels en duurzame meubels is de manier waarop het geproduceerd wordt. Het is namelijk geen saaie rommel die van slechte kwaliteit is zoals nog te vaak wordt gedacht. Duurzame meubels hebben ook een stijlvol design, zijn gemaakt door vaklui en met behulp van degelijke materialen. Het extra pluspunt wat hierbij van belang is dat er bij de productie aandacht is besteed aan mens en milieu.

Hergebruikte accessoires

[caption id="attachment_269" align="alignright" width="300"] Geen saaie accessoires maar fleurige gadgets die zorgen voor een kleurige, duurzame inrichting[/caption]

Maar ook duurzame accessoires zijn een ware trend aan het worden op het gebied van de inrichting van je interieur. Het is helemaal hip om accessoires te hergebruiken en zelf creatief bezig met meubels en accessoires. Een kussen voorzien van een zelf gebreide, nieuwe hoes of een lampenkap vervangen door een gebreide variant is de trend van 2013. Dus het is tijd om je handen uit je mouwen te steken en zelf lekker aan de slag te gaan. Voordat je het weet plof jij zelf neer op je duurzame, homemade bank met oude, gerestyled kussens.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten