DIY opbergmeubels van fruitkistjes!
Meubels DIY Woonaccessoires Woonideeën

DIY opbergmeubels van fruitkistjes!

Met een beetje creativiteit kun je leuke dingen maken. Zo kun je in je interieur gebruik maken van oude spullen en ze op een creatieve originele en goedkope manier een nieuw leven inblazen. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor DIY mogelijkheden met fruitkistjes. Fruitkisten zijn heel handig voor DIY projecten en je kunt er veel leuke en makkelijke dingen mee maken! Plus ze zijn lekker goedkoop.

Je hebt fruitkisten in alle soorten en maten, met hoge randen en lage randen. Het is aan jou de keus wat je ermee wilt doen. Wil je de kisten gebruiken ter decoratie? Wil je er een boekenkast van maken of een bijzettafeltje? Je hebt er vrij weinig voor nodig om er iets leuks van te maken.

Standaard benodigdheden:

  • Fruitkistjes

  • Wieltjes

  • Extra grof schuurpapier voor de grove randen

  • Een schroefmachine

  • Lange schroeven

  • Metalen hoekjes/ koppelplaatjes

  • Eventueel verf

Wij gaan hier wat leuke DIY’s met je doorspreken!

1: Bijzettafeltje

Erg eenvoudig om te maken. Je zet je kistje in de lengte of breedte neer en zet hem naast je bank of maak er een salontafel van. Ook is het leuk hier wieltjes onder te monteren, zodat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt eenvoudig gaten boren met een Makita schroefmachine.

Bijzettafel fruitkistje Fruitkistjes DIY

2: Zelf kast van fruitkistjes maken

Door een aantal fruitkistjes op elkaar te stapelen kun je je eigen kast maken. Je kunt ervoor kiezen meerdere kistjes naast elkaar te zetten of er een boekenkast van te maken. Ook hier is het leuk wieltjes onder te monteren!

3: Schoenenkast

Met fruitkisten kun je heel eenvoudig een leuk schoenenrek maken! Door de kistjes in de gang onder bijvoorbeeld de kapstok te plaatsen, kun je mooi je schoenen kwijt.

4: Hang ze aan de wand!

Je kunt fruitkisten makkelijk aan de muur hangen zodat je hier ook weer iets leuks in kunt zetten of kunt opbergen. Bevestig ze in de richting die jij wilt op de muur met behulp van schroeven. Dit hoeft niet alleen in de woonkamer te zijn, maar ook in de badkamer kun je de kistjes leuk aan de muur hangen en hier bijvoorbeeld je handdoeken of cosmetica producten in kwijt.

Tevens is de tuin een mooie plek om je kistjes op te hangen. Zo kun je aan je kale muur de kistjes bevestigen en decoreren met planten.

5: Speelgoedkisten van fruitkistjes

Ook erg handig in gebruik, speelgoedkisten! Voor de onderkant moet je er wel nog een plankje inleggen. Door ze nog in verschillende kleuren te schilderen krijg je een leuk effect!

De wieltjes die je onder de kist monteert maakt het lekker makkelijk de kist naar andere plekken te rollen.

Heb je zelf nog leuke ideeën met fruitkistjes? Laat het ons weten in een reactie! Klik hier voor nog meer DIY projecten.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten