De voor- en nadelen van een marmeren badkamer
Badkamer ideeën

De voor- en nadelen van een marmeren badkamer

Baden in luxe, wie wil dat nu niet? De luxe uitstraling van marmeren badkamers is enorm populair in het moderne interieur. Ben jij toe aan een nieuwe sanitaire inrichting? In deze blog zetten wij de voor- en nadelen van een marmeren badkamer voor jou op een rij. Dan kan jij makkelijker kiezen.

Voordelen van een marmeren badkamer

1. Onderhoudsvriendelijk

Marmer is erg makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Lang dweilen is niet nodig. Met een sopje van zeep of speciale marmerreiniger is je marmeren badkamer makkelijk schoon te maken. Let op! Gebruik niet teveel zeep, anders ontstaat er een vettige laag op het marmer. Deze laag maakt het makkelijker voor stof of vuil om zich hieraan te hechten. 

Het beste kan je marmer schoonmaken met lauwwarm water. Gebruik na het poetsen een droge en zachte doek om geen krassen te maken. Vergeet niet om het sopje te testen op een onopvallende plek om te zien of het vlekken maakt. Zet niet teveel kracht tijdens het schoonmaken. Als je klaar bent is het belangrijk om met schoon water eventuele zeepresten te verwijderen.

2. Duurzaam

Bij marmer denk je gelijk aan de standbeelden uit de Italiaanse Renaissance. Beelden van Michelangelo werden al jaren gemaakt uit marmer en bestaan nog steeds. 

Marmer is dus niet alleen erg stevig. Het is een erg duurzame grondstof die jaren meegaat. Het enige risico is dat het marmer na verloop van tijd haar glans verliest. Gelukkig is daar een oplossing voor! Door je marmeren badkamer te polijsten zorg je dat het haar glans weer terugkrijgt.

3. Hoge waarde

Marmer is erg duur en was daardoor vroeger vooral populair onder rijke mensen. Het geeft namelijk een erg luxe uitstraling aan je interieur. De verschillende kleuren geven je interieur ook extra karakter. 

Daarnaast verhoogt de exclusiviteit van het marmer de waarde van je huis. Heb jij een luxe badkamer van marmer gebouwd? Dan heeft dit een positief effect op de waarde van de hele woning.

Nadelen van een badkamer met marmeren look

1. Marmer is erg duur

Marmer is een luxe. Dit betekend dat het bouwen van een badkamer van marmer erg prijzig is. Het komt dan niet als een verrassing dat een badkamer van marmer duurder is dan een badkamer van andere materialen. 

Waarom is een marmeren badkamer zo duur? Dit komt omdat het materiaal uit één groeve komt. In andere woorden, marmer is erg exclusief en dit verhoogt de prijs. De bijzondere lichtval, vastheid en duurzaamheid zijn ook factoren die ervoor zorgen dat marmer één van de duurdere soorten natuursteen is. Het verkrijgen van marmer is een lang en moeilijk proces en dat maakt het een luxeproduct. Daarom is het niet aan iedereen besteed. 

2. Marmer is gevoelig voor vlekken en krassen

Wil jij graag een marmeren badkamer of keuken van marmer aanleggen? Dan is het belangrijk om te bedenken dat marmer erg gevoelig is voor vlekken. Producten als zeep en wasmiddel zijn vloeistoffen die op marmer voor lastige vlekken zorgen. Deze zijn erg lastig te verwijderen. 

Marmeren vloeren slijten door de jaren heen. Je laat wat vallen, er ontstaan krassen en dit is erg goed zichtbaar op marmer. Door goed onderhoud en regelmatig te polijsten voorkom je dat deze schade blijvend is. Diepere krassen kan je zelfs wegwerken door voorzichtig met tandpasta te borstelen.

3. Badkamers van marmer zijn koud

Marmer is een natuurgesteente. Dit soort materiaal zorgt voor een blijvend lage temperatuur. Marmer geleidt de warmte anders dan andere oppervlaktes. Deze harde steensoort verdrijft de warmte erg snel. Hierdoor wordt de warmte van je voeten snel door het gesteente verwerkt, waardoor marmer dus snel kouder aanvoelt. 

Zit jij dus aan een badkamer van marmer te denken? Bedenk dan dat als jij net een warme douche hebt genomen en op de marmeren vloer stapt, je snel koude voeten krijgt.

Nog meer badkamer inspiratie?

Wil jij na het lezen van deze blog nog meer badkamer inspiratie opdoen? Wij vertellen jou de nieuwste badkamertrends op het gebied van badkamers en tips voor bij het bouwen van een nieuwe badkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten