Dit zijn dé badkamertrends van 2022!
Woontrends Badkamer ideeën Wooninspiratie

Dit zijn dé badkamertrends van 2022!

De badkamer is hét plekje in huis waar jij tot rust kunt komen. In 2022 zien we dat de badkamer nog verder uitgebreid wordt tot een waar wellnesscentrum. Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwste badkamertrends? Lees dan snel verder!

Natuurlijke en luxe materialen

In 2022 staan luxe materialen centraal in jouw badkamer. Denk dan aan materialen als goud, koper en nikkel. Ook behang zien we in 2022 steeds vaker terugkomen in badkamers. Benieuwd hoe je dit het best kunt combineren? Om een luxe uitstraling te behouden is het belangrijk om niet al te felle kleuren toe te voegen, maar juist natuurlijke materialen terug te laten komen. Ga bijvoorbeeld voor hout of marmer.

badkamer inspiratie

Ton sur ton met aardse tinten

Ton sur ton, je vraagt je misschien wel af: ‘Wat is dat?’. Bij ton sur ton kies je een bepaalde basiskleur, die je in verschillende tinten gebruikt voor je badkamer. Je zult dus geen grote kleurcontrasten tegenkomen in zo’n soort badkamer. Deze stijl zorgt ervoor dat je rust creëert. In de hectiek van het dagelijkse leven kunnen dit soort rustmomentjes soms erg welkom zijn.

badkamer inspiratie

Badkamer en slaapkamer combineren

We zien steeds vaker dat badkamer en slaapkamer gecombineerd worden. Deze badkamertrend van 2022 is daarom ook geen hele grote verrassing. Benieuwd hoe je dit doet? Je kunt door middel van dezelfde soort vloer in badkamer en slaapkamer een overgang creëren tussen de twee kamers. Houten tegels zijn bijvoorbeeld de laatste tijd erg geliefd.

Vervolgens moet je gaan nadenken over hoe je deze ruimtes wilt gaan afschermen. Of kies je er bewust voor om dit niet te doen? Een stijlvol bad in de slaapkamer zien we bijvoorbeeld steeds vaker terugkomen. Als je dit gaat doen moet je er wel rekening mee houden dat de vloer ook waterbestendig is. Wil je er wel voor zorgen dat de ruimtes afgeschermd worden? Een scheidingswand van (mat) glas is dit jaar weer helemaal trending.

badkamer inspiratie

Meer dan alleen een badkamer

We zagen in 2021 al dat de badkamer steeds meer los kwam van puur het functionele gedeelte. In 2022 staat de badkamer centraal als plek om tot rust te komen en heerlijk te ontspannen. Richt jouw badkamer dus zo in dat jij er tot rust kunt komen. Voor iedereen is dit natuurlijk weer anders. Neem bijvoorbeeld een heerlijke regendouche of een lekker bubbelbad. Zo hoef jij je huis niet meer uit voor een lekkere wellnessdag!

badkamer inspiratie badkamer inspiratie

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer badkamer inspiratie? Kijk dan ook eens tussen de artikelen: Inspiratie en tips voor een nieuwe badkamer, Grijze badkamer inspiratie: 3 tips en ideeën! en Badkamer vloer: ontdek 4 toffe vloeren voor jouw badkamer!.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Baden+

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten