Badkamer verbouwen: ontdek de 3 handigste tips!
Wonen Badkamer ideeën Wooninspiratie Klussen Woonideeën

Badkamer verbouwen: ontdek de 3 handigste tips!

Wil jij je badkamer verbouwen? Er zijn veel redenen waarom je jouw badkamer zou verbouwen. Het kan zijn dat de huidige badruimte gedateerd is of misschien ben je gewoon toe aan iets nieuws. Het is fijn als je jezelf helemaal thuis voelt in jouw badkamer, hier kom je tenslotte helemaal tot rust. Een badkamer verbouwen is best een hele klus. Het is belangrijk dat je goed voorbereid de verbouwing in gaat. Lees hieronder 3 handige tips voor als je jouw badkamer gaat verbouwen.

1. Badkamer verbouwen: doe het zelf!

Een badkamer verbouwen kan bijna niemand alleen. Vaak zijn er toch wel een of meerdere professionals nodig. Wel kan het schelen in tijd en kosten als er een gedeelte van het werk zelf wordt gedaan. In ieder geval het slopen van de oude badruimte kan in de meeste gevallen wel zelf worden gedaan. Daarnaast zijn er ook nog heel wat personen die het zetten van de badkamertegels voor de nieuwe badkamer zelf voor hun rekening kunnen nemen.

Klussen die vaak uitbesteed moeten worden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van het nieuwe sanitair, zeker als dit om bijvoorbeeld een inbouw toilet plaatsen gaat. Het plaatsen van een inbouw toilet vraagt om deskundige handen en ogen.

badkamer verbouwen badkamer verbouwen

2. Nieuwe vloer in de badkamer

Niet in alle gevallen zal er een nieuwe vloer nodig zijn in de verbouwde badruimte, maar als dit wel het geval is, zijn er meerdere mogelijkheden. Een aanrader, wanneer het gaat om de vloer in de badkamer, is een gietvloer. Een gietvloer in de badkamer biedt verschillende voordelen, zoals het strakke uiterlijk en het moderne design. Zo'n vloer wordt echt een blikvanger in de woning. Daarnaast is een gietvloer hygiënisch en erg geschikt voor vloerverwarming. Deze vloer is gemakkelijk schoon te maken en is vloeistofdicht.

badkamer verbouwen

3. Badkamer verbouwen: nieuwe meubels

Badkamer verbouwen: tijd voor nieuwe badkamermeubels! Zodra alle verbouwingen zijn gedaan, kan de inrichting beginnen. Zoek je nog een leuk en uniek badkamermeubel? Kijk dan eens voor een badkamertelevisie. Dit meubel is uniek voor in de badkamer en biedt de perfecte combinatie tussen ontspanning en entertainment. Natuurlijk zijn er, naast deze badkamer tv, nog meer leuke badkamer meubels. Een groot rond bad is helemaal hip! En wat dacht je van een grote rieten wasmand? Maak je badkamer helemaal naar jouw smaak en je zult er heerlijk in kunnen ontspannen!

badkamer inspiratie

Meer badkamer ideeën?

Ga jij je badkamer verbouwen en ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Badkamer ideeën: 5 tips voor jouw badkamer, Badkamer accessoires: functioneel en sfeervol, Badkamer ideeën: welke stijl past bij jou? en 6x de gaafste badkamer inspiratie

Douche Concurrent | Voor al uw sanitaire artikelen

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten