De decoratietrends van 2018

Wat zijn dit jaar de decoratietrends die bepalend zijn in hoe wij onze woonomgeving tot leven brengen? Welke nieuwe decoratietrends worden het meest genoemd in de decoratie- en woonblogs? Nu we halverwege het jaar zijn kunnen we een aantal leuke trends onderscheiden voor 2018 en al een paar van de dingen die je het best kan vermijden.

Wat is in de mode op het moment?

Houden van hout

Houten meubels zijn nu al enkele jaren zeer populair als woondecoratie. Een reden hiervoor is dat het een natuurlijker gevoel geeft in woonruimte en daarbij een authentieke uitstraling geeft. Houten meubels hebben het voordeel dat ze duurzaam, tijdloos en ook gebruiksvriendelijk zijn. Alhoewel houten meubels vaak duurder zijn dan andere soortgelijke meubels gemaakt van andere materialen, is het hout vaak van hoge kwaliteit waardoor het jaren mee kan gaan je dus uiteindelijk geld bespaart. Inspiratiebron nodig? Neem een kijkje hier en doe inspiratie op.

Houten meubels

Houten meubels kunnen op verschillende manieren worden benadrukt, lichte kleuren in de lente geven bijvoorbeeld een luchtige sfeer aan de gehele woonruimte. Houten meubilair kan ook eenvoudiger worden bijgehouden dan plastic of andere kunststoffen. Heb je bijvoorbeeld een beetje vervaagd houten meubilair? Een laag hars of strippen om het hout bloot te leggen zijn dan goede opties om het weer als nieuw te laten lijken. Maak van je woonkamer een uniek interieur door het mixen van houten meubels met meubels van andere materialen.

Planten & Groen

De ecologische trend zet ook dit jaar weer door. Planten maken een steeds groter deel uit van onze leef- en woonruimtes. Het ideaal is om er zo veel mogelijk te hebben, want hoe meer groen, hoe beter! Heb je geen groene duim? Geen probleem! Er zijn genoeg andere manieren om groen in je interieur te verwerken: een groen patroon op de wand bijvoorbeeld. Groene accenten in huis geven een luchtige en natuurlijke uitstraling aan de ruimte, waardoor je na een lange werkdag heerlijk thuiskomt in je groene oase.

Lees hier meer over de 9 leukste planten voor in huis!

Planten woonkamer

Sprekende kleuren

Wit is een populaire keuze, omdat het veel licht uitstraalt, weinig onderhoud vergt en een veilige basis vormt voor de woning. Natuurlijk is een woonomgeving helemaal zonder kleur toch wel een beetje treurig. Geef een muur bijvoorbeeld een kleuraccent en de ruimte wordt direct spannender en interessanter. Liever wat minimalistischer? Kies dan voor kleuraccenten in het interieur zoals felgekleurde kussens, kaarsen, vazen of bepaalde meubelstukken. Speel en experimenteer met verschillende kleurencombinaties: wees niet bang om bijvoorbeeld een blauwe bank op een donkergroen kleedje te plaatsen.

Hoewel kleurgebruik een kwestie van smaak is, zijn er natuurlijk een aantal kleurentrends dit jaar die de overtoom voeren. Wijnrood en pruim zijn hiervan goede voorbeelden. Wijnrood is rood gemengd met een beetje blauw zodat de kleur net wat lichter uitvalt. Het is dus niet hetzelfde als Bordeaux rood. Pruim is een mengeling van blauw en rood, die op heel donker paars lijkt. De combinatie van wijnrood en pruim past heel goed een geeft een mooi knus gevoel.

Kleur woonkamer

Fluwelen details

Fluweel is al een tijdje een veilige keuze voor je woningdecoratie. Fluweel heeft het voordeel dat het vooral een diepe kleur heeft, die ook nog eens een mooie reflectie geeft. Fluweel is bijvoorbeeld een perfect materiaal voor de bekleding van een bank. De zachte uitstraling van fluweel accentueert de bank waardoor het een stijlvol geheel vormt.

Staat je budget het niet toe te investeren in die prachtige fluwelen groene Chesterfield waarvan je droomt? Kies dan voor kussens! Een mooie set fluwelen kussens kan elke bank opfleuren, zelfs een bank die een beetje versleten is.

Lees hier verder over de woontrend fluweel!

Deco-don’ts in 2018

Vermijd de “totale look”. Of het nu Scandinavisch deco, rustiek chic of design is, diversiteit in de woonruimte is altijd welkom. Vermijd de totale look! Houd niet vast aan een totale stijl voor het gehele huis of appartement. Meng een Scandinavische design tafel bijvoorbeeld met een rustiek chique stoelen en meng verschillende kleuren om het je eigen te maken.

Voel je vrij om van stijlen te wisselen, speel met kleuren of niet bij elkaar passende stijlen, vintage of reclaim, maak het je eigen. Kortom, wees uniek en maak van je woonruimte een decor dat jouw visie weergeeft, en geen tijdschrift.

Uiteindelijk is decoratie erg persoonlijk. Logisch, het is een vorm van zelfexpressie en daarbij laten we natuurlijk graag het beste van onszelf zien. Hierbij halen we natuurlijk onze inspiratie uit verschillende bronnen zoals tijdschriften en blogs en verandert onze stijl mee met de trends. Stel jouw ideale interieur samen, zodat jij steeds weer kunt zeggen: “oost west, thuis best”.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten