De 6 leukste woonwinkels van Breda
Wooninspiratie Woonwinkels

De 6 leukste woonwinkels van Breda

Wij hebben de 6 leukste woonwinkels in Breda voor je op een rijtje gezet. In Breda is er een grote diversiteit aan winkels te vinden. Voor iedere smaak en stijl is er wel één. Van brocante, oude opgeknapte meubels, kleurrijke woonaccessoires tot maatwerk, je vindt het allemaal in de parel van het zuiden. Vooral de Ginnekenweg en de Wilhelminastraat zijn als interieurliefhebber het bezoeken waard. Dus ga op pad, bezoek de gezellige binnenstad van Breda en doe bergen wooninspiratie op. Wees gewaarschuwd: de kans dat je met lege handen thuis komt is klein!

1. Meubelatelier Koningstraat 5

Bij Meubelaterlier Koningstraat 5 ben je op de juiste plaats als je op zoek bent naar unieke oude meubels met een bijzonder verhaal. Samen met zijn vriendin knapt eigenaar Jonas Mulder oude meubels op, om ze dan vervolgens te verkopen in hun winkel aan de Ginnekenweg 77 in Breda.

Koningstraat 5 winkel

Denk aan oude ladekasten en dressoirs, tafels en stoelen, maar ook prachtige industriële lampen en andere woonaccessoires. Jonas gaat zelf op zoek, in binnen- en buitenland, naar unieke items die in het concept van Meubelatelier Koningstraat 5 passen. Dus ben je op zoek naar een bijzonder item voor in je interieur? Neem dan zeker een kijkje bij Meubelatelier Koningstraat 5!

Koningstraat 5 Breda Koningstraat 5 woonwinkel

2. Stilleven - lunchroom & woonwinkel

Stilleven is een lunchroom annex woonwinkel die gevestigd is aan de Ginnekenweg 26 in Breda. Vanaf de buitenkant lijkt Stilleven vooral op een horeca gelegenheid, maar als je binnenkomt waan je je in een gezellige 'woonkamer' met knus bloemetjesbehang en allerlei leuke snuisterijen en kastjes die allemaal te koop zijn.

Stilleven woonwinkel

Alle items in de winkel passen echt bij de 'Stilleven' stijl en worden met de hand uitgezocht. De winkel heeft zelfs een eigen houtwerkplaats waar oude meubels opgeknapt worden en nieuwe meubels op maat worden gemaakt. Laat je dus niet voor de gek houden en stap binnen als je op zoek bent naar een mooi brocante item voor in je interieur of als je zin hebt in een lekker kopje koffie!

Stilleven Breda Stilleven woonwinkel

3. Casa Maria - kleurrijk & gezellig

Kleurrijk is het eerste wat je denkt als je bij Casa Maria binnenstapt. De Ginnekenweg is een populaire straat voor interieurliefhebbers in Breda, en ook deze winkel is gevestigd aan deze gezellige straat. Je vindt Casa Maria op nummer 71. Casa Maria is best een beetje een bijzondere winkel, waar je vooral woonaccessoires vindt in heel veel verschillende (felle) kleuren.

Casa Maria Breda

Maar ook voor een leuk cadeautje of ander hebbedingetje ben je hier aan het goede adres. De producten van Casa Maria komen van over de hele wereld en zijn verkregen door eerlijke handel. Denk aan plastic vloerkleden uit India, glazen kannen uit Mexico en Mariabeeldjes uit Polen. Voor kleurrijke items met een mooi verhaal ben je bij Casa Maria aan het goede adres!

Woonwinkel Breda Casa Maria woonwinkel

4. RAW Next Breda - exclusieve woonwinkel

RAW Next Breda is een exclusieve woonwinkel gevestigd aan de Wilhelminastraat 38 in Breda. RAW Next is één van de twee RAW winkels in Breda, op het Graaf Hendrik III plein is namelijk nog een winkel van dezelfde eigenaren te vinden die RAW Interiors heet. Bij RAW Next vind je naast mooie moderne en luxueuze meubels ook woonaccessoires zoals lampen, kussens, geurkaarsen, vazen en nog veel meer.

RAW Next Breda

De zaak ademt luxe en heeft een mooie opstelling met grote banken, salontafels en kasten, en is aangekleed met bijzondere woonaccessoires. Dus ben je op zoek naar bijzondere en unieke items voor in je moderne interieur? Loop dan zeker even binnen in deze inspirerende interieurwinkel aan de Wilhelminastraat!

RAW Next woonwinkel

5. Moss Breda - woonwinkel & bloemenzaak

Moss Breda is een inteireurwinkel en bloemenzaak aan de Ginnekenweg 39 waar je naast bijzondere woonaccessoires en meubels ook prachtige boeketten en planten kunt kopen. Je vindt er een mix van oude en nieuwe meubels aangekleed met unieke woonaccessoires, stoere planten en mooie bloemen.

Moss Breda

Denk aan mooie stolpen, vazen, potten, beeldjes en andere bijzondere en moeilijk te omschrijven items. Natuurlijke materialen spelen bij Moss de boventoon. Een sfeervolle en gezellige winkel waar je vriendelijk geholpen wordt en de passie voor interieur te voelen is. Ga de sfeer proeven en breng eens een bezoek aan deze fraaie interieurwinkel in het centrum van Breda.

Woonwinkel Breda MossMoss Breda woonwinkel

6. Industrialz - meubels op maat

Industrialz is de laatste maar zeker niet de minste in ons lijstje van de leukste woonwinkels in Breda. Bij Industrialz, gevestigd aan de Terheijdenstraat 3-C, ben je op de juiste plaats voor bijzondere op maat gemaakte meubels. Ze vallen dus eigenlijk niet precies onder het labeltje interieurwinkel. Het is eigenlijk meer een meubelmakerij die ook leuke woonaccessoires verkoopt.

Industrialz Breda woonwinkel

Eigenaren Vincent en Anneloes helpen je met het verwezenlijken van jouw droommeubel. Een bijzondere eettafel met visgraatblad of een boekenkast met diagonale planken, niks is te gek en alles kan precies gemaakt worden zoals jij het wil. In de winkel/werkplaats hangt een hele open sfeer, waar van alles mogelijk is maar niks verplicht. Dus wil je echt iets bijzonders, wat niemand anders heeft en wat helemaal voldoet aan jouw eisen? Bij Industrialz helpen ze je op weg!

Industrialz Woonwinkel Breda

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Amsterdam, Maastricht, Zwolle, Alkmaar, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Den Bosch.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten