6x Klusjes die vaak vergeten worden in huis!
Wooninspiratie Klussen

6x Klusjes die vaak vergeten worden in huis!

We kennen het allemaal wel: het uitstellen van klusjes die toch echt eens een keer gedaan moeten worden. Maar sommige klusjes vergeten we simpelweg gewoon omdat we er niet aan denken of dat we het over het hoofd zien. Daarom delen we met jou dé 6 klusjes die vaak over het hoofd gezien worden, zodat je deze voortaan niet meer over vergeet!

1. Wasmachine schoonmaken

Je denkt misschien dat de wasmachine goed schoon blijft tijdens het wassen, maar vaak blijkt dat dit toch niet het geval is. Je zult vast merken dat na verloop van tijd je was minder lekker ruikt. Het is daarom belangrijk om tussendoor ook onderhoud aan je wasmachine te plegen. Dit kun je op verschillende manieren doen, in een van onze andere blogs laten we je zien hoe je dit doet:

Zo belangrijk is het om je wasmachine regelmatig schoon te maken (en zo doe je het!)

2. Kliko’s reinigen

We gooien er dagelijks ons afval in weg en dus is het niet gek dat de kliko gemakkelijk vies wordt. Probeer de schoonmaak ervan daarom goed bij te houden zodat dit zich niet op gaat hopen. Zo voorkom je last van ongedierte en nare geurtjes. Vaak scheelt het al om een grote vuilniszak in je kliko te plaatsen, dan is de kans erg klein dat er nog afval achterblijft in de bak. Wist je dat je ook voor de gft-kliko speciale vuilniszakken hebt? Vooral in de zomer is dit echt ideaal!

3. Ventilatierooster schoonmaken

Een van de meest vergeten klusjes is het schoonmaken van het ventilatierooster. Als dit niet regelmatig genoeg gedaan wordt dan blijven vocht en andere luchtjes in de ruimte hangen. Het is niet alleen onhygiënisch, maar het kan ook voor lichamelijke klachten zorgen, zoals hoofdpijn en allergieën. Het is daarom belangrijk om op tijd het ventilatierooster schoon te maken en als deze aan vervanging toe is, een nieuwe aan te schaffen.

4. Besteklade schoonmaken

Het is eigenlijk erg simpel om schoon te maken, maar toch vergeten we het vaak: de besteklade. Met als resultaat dat bacteriën zich makkelijk ophopen. Zorg daarom ook dat je dit klusje niet over het hoofd ziet en regelmatig even met een doekje eroverheen gaat.

5. Glaslatten op tijd vervangen

Vaak stellen we deze klus ook erg uit. Inmiddels zijn je glaslatten aan het rotten of zijn ze duidelijk beschadigd. Tijd voor vervanging dus. Want wist je dat glaslatten, als ze gaan rotten of beschadigd zijn, minder goed de ruiten op hun plek houden? Dit is niet erg veilig! Bovendien blijft je huis ook minder goed geïsoleerd. Zeker met de stijgende energieprijzen op dit moment, doe je er goed aan om op tijd jouw glaslatten te vervangen.

6. Onderhoud aan de cv-ketel

Cv-ketels zijn niet erg goedkoop en toch wordt het onderhoud hieraan nogal eens vergeten. Een slecht onderhouden ketel kan allerlei problemen met zich meebrengen. Denk aan lekkages en koude douches, maar ook aan gevaarlijkere situaties zoals brand. Laat de ketel daarom op tijd checken en zorg dat je zelf ook dingen bijhoudt. Weten wat je allemaal zelf kunt doen? Lees dan eens het volgende blogartikel: CV-ketel onderhoud & storingen: 7 dingen die u prima zelf kunt doen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten