Ontdek de 7 gaafste woonwinkels van Utrecht
Wooninspiratie Woonwinkels

Ontdek de 7 gaafste woonwinkels van Utrecht

Ontdek samen met Woonblog de 7 gaafste woonwinkels van Utrecht. Utrecht vormt de centrale hub voor de vele dagelijkse reizigers in ons land. Maar wist je al dat het ook een uitstekende centrale bestemming voor al je interieur wensen is? Van stoere industriële items en echte designstukken tot sfeervolle landelijke meubels, je vindt het allemaal in de karakteristieke stad. Hoog tijd dus om een bezoekje te brengen aan de diverse woonwinkels in Utrecht!

1. Rachmaninoff Wonen

Rachmaninoff Wonen

In één van de werfkelders aan de Vismarkt in hartje Utrecht vind je Rachmaninoff Wonen. Een inspirerende, kleurrijke woonwinkel met trendy woonaccessoires, retro lampen, strakke hoekbanken, mooie kasten en eigentijdse tafels. Van meubels tot unieke woonaccessoires en grappige cadeautjes, je vindt het hier allemaal. Ben je er nog niet helemaal over uit wat je in huis wilt halen? Bij Rachmaninoff denken ze graag met je mee!

Rachmaninoff Wonen Utrecht

Rachmaninoff Wonen is al twintig jaar gevestigd aan de Vismarkt in Utrecht. In de showroom van 300 m2 zijn meubels, woonaccessoires en lampen te vinden. Vanaf mei van afgelopen jaar kan je daarnaast ook binnengluren in Appartement 365 aan de Oudegracht. Ook in deze bijzondere locatie is alles te koop: van bank tot fotolijstje.

In Appartement 365 is er een huiskamersfeer gecreëerd. Je hebt het gevoel of je in een huiskamer binnenkomt. Daardoor doe je andere inspiratie op dan in een gewone woonwinkel. In het Appartement zijn verschillende stijlhoekjes gecreëerd, zo is er voor ieder wat wils . Stap binnen voor jouw unieke vondst…

2. Combo Design

Combo

In het centrum vind je ook de woonwinkel Combo Design. Ben je op zoek naar een bijzondere eyecatcher, of zelfs aan het kijken naar een volledige inrichting? Hier is de kans groot dat je niet zonder lege handen naar buiten gaat!

Bij de woonwinkel is er speciale aandacht voor kwalitatieve design meubels. Daarnaast vind je er leuke en bijzondere woonaccessoires in een inspirerende omgeving. Zelf een blik binnen werpen? Breng een bezoekje aan Combo Design in de Sint Jacobsstraat.

Combo

3. Live Today

Live Today

Het pand van Live Today - sfeermakers dateert uit 1680 en heeft een mooie historische waarde. Bijzonder: de tussenwanden zijn opgebouwd met stenen afkomstig van een oud klooster dat vroeger op de Minrebroederstraat in de binnenstad van Utrecht stond. Eenmaal binnen ontdek je gave producten die een heerlijke warme sfeer uitstralen. Ook hebben ze een gevarieerd assortiment aan interessante vintage items, ideaal voor de echte liefhebber.

Live Today woonwinkel

Ook leuk: Live Today biedt diverse producten aan die gekoppeld zijn aan goede doelen. Daarnaast kun je hier ook uitstekend terecht voor duurzaam geproduceerde goederen. Live Today verzorgt daarnaast de inrichting van woonhuizen, kantoorpanden en restaurants, waarbij ze diverse stijlen goed weten te combineren. Zelfs voor op maat gemaakte meubels kun je bij ze terecht! Zeker de moeite waard dus tijdens je rondje woonwinkels in Utrecht. Nieuwsgierig geworden? Live Today kun je vinden in de Minrebroederstraat.

4. Bij den Dom

Bij den Dom Bij den Dom woonwinkel

In Utrecht vinden we genoeg gave woonwinkels! Waar ontdekten we de volgende? De naam van de volgende verraadt het natuurlijk al een beetje: conceptstore Bij den Dom vind je op steenworp afstand van de iconische kerk van Utrecht, in de Domstraat. Bij den Dom bevindt zich in een stoer industrieel loft, die een bijzonder contrast vormt met de directe omgeving. Eenmaal binnen kun je je laten verrassen door de hippe, chique, kleurrijke en eigenzinnige collectie!

Bij den Dom Utrecht Bij den Dom woonwinkel Utrecht

Naast gevestigde designmerken hebben ze ook volop ruimte voor jong talent uit Nederland en Scandinavië. Op zoek naar bijzonder antiek of gave vintage meubelstukken en accessoires? Ook dan kun je zeker terecht bij Bij den Dom! De combinatie van het aanbod en het stoere interieur maken een bezoekje aan deze woonwinkel in Utrecht zeker de moeite waard.

5. Strand West

Strand West Strand West Utrecht

Wauw, de kleuren springen ons tegemoet als we binnen rondlopen bij Strand West! Maar ook het pand zelf is zeker een tweede blik waardig. Strand West zit gevestigd in een eeuwenoud stadskasteel. Dat biedt een mooi contrast met het interieur: hier vind je een modern woonwarenhuis met vier verdiepingen aan kleurrijke wooninspiratie. Voor eigentijdse meubels en hippe accessoires ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Strand West woonwinkel Strand West woonwinkel Utrecht

De collectie is een goede weerspiegeling van de huidige Nederlandse vormgeving. Daarnaast ontdek je hier unieke designstukken van diverse buitenlandse ontwerpers. Strand West werkt nauw samen met interieurarchitectenbureau Strand NL om passende interieuradviezen te geven en bij te dragen aan een sterke volledige interieurinrichting. Een kijkje nemen? Strand West bevindt zich aan de Oudegracht.

6. Mooi en Belle

Mooi en Belle

Wie de diverse woonwinkels in Utrecht afstruint mag ook zeker Mooi en Belle niet overslaan. Als je op zoek bent naar een spannend interieur voel je je hier helemaal thuis. Doe inspiratie op en ontdek prachtige authentieke kasten uit Noord-Europa en Scandinavië, handgeschilderd in stijlvolle kleuren en gemaakt van massief hout. Ook kun je hier terecht voor elegante meubels met minimalistische uitstraling, stijlvolle eetkamerstoelen en mooie kleden. Daarnaast vind je er allerlei woonaccessoires als poefen, lampen en meer.

Mooi en Belle Utrecht Mooi en Belle woonwinkel

Naast producten van de grotere labels richt Mooi en Belle zich ook op kleinere merken en ontwerpers. Dat zorgt voor een divers aanbod, met veel ruimte om verrast te worden door bijzondere ontwerpen die eigen aandacht verdienen. Alleen voor de sfeer al is een bezoekje aan Mooi en Belle de moeite waard. Zo wordt je bij binnenkomst al begroet door sfeervolle Portugese fado muziek, gezellig! Mooi en Belle zelf ontdekken? Deze woonwinkel vindt je in de Twijnstraat.

7. Maxaro: alles voor de perfecte badkamer

In winkelcentrum The Wall vind je sinds kort Maxaro, een woonwinkel voor badkamers en tegels. De prachtige nieuwe showroom telt 4.500 m2, boordevol inspiratie en beleving. Hier is het mogelijk om de producten zélf te komen ervaren! In een van de vele sfeerkamers zal je ongetwijfeld originele ideeën opdoen. Naast badkamers en tegels hebben ze ook allerlei leuke accessoires.

Wanneer je naar binnengaat valt het enorme badenplein meteen op. Hier staan allerlei baden opgesteld, die je als klant mag uittesten. Wil je zelf eens komen proefliggen in een van de baden? Breng dan een bezoekje aan Maxaro in Utrecht.

Woonwinkels Utrecht

Woonwinkels Utrecht

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Amsterdam, Breda, Maastricht, Zwolle, Alkmaar, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Den Haag en Den Bosch.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten