5x Voordelen van een overkapping in de tuin
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Woonideeën

5x Voordelen van een overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin ziet er gezellig en sfeervol uit. Er zijn verschillende soorten overkappingen voor in de tuin. De meest voorkomende en bekende overkapping is de veranda. Daarnaast zien we tegenwoordig steeds vaker dat er wordt gekozen voor een pergola in de tuin, of voor een gespannen doek. Overweeg jij een overkapping in de tuin en ben je benieuwd wat nou de voordelen van zo’n overkapping zijn? Lees dan snel verder en doe tuinideeën op!

Het gevoel van intimiteit

Onder een overkapping in tuin zitten, geeft een gevoel van intimiteit. Dat komt doordat je beschut zit. Een terrasoverkapping straalt gezelligheid uit en daar houden wij als mensen enorm van. Om de tuinoverkapping nog gezelliger te maken kun je deze decoreren en afstijlen met verlichting en iets leuks aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan een tof schilderij dat vochtbestendig is. Zet een aantal kandelaars op tafel en leg wat kleedjes neer, zo benadruk je de intieme sfeer in de tuin.

tuinideeën overkapping in de tuin

Overdag schaduw, ‘s avonds langer warm

Tijdens de warme zomerdagen is het fijn om je even terug te trekken in de schaduw. Afgelopen zomer werkte veel mensen thuis achter de computer in de tuin, hoe lekker is dan als je dit in de schaduw onder een overkapping kunt doen?

De overkapping is niet alleen ideaal tegen de warmte, hij houdt ‘s avonds de warmte juist vast. Hierdoor kun je langer buiten blijven zitten, dus ook wanneer de temperatuur iets afkoelt.

Voordeel van een overkapping in de tuin: Je kunt langer buiten zitten!

Een overkapping in de tuin is niet alleen voor de koudere zomeravonden, maar überhaupt voor de wat frissere avonden die in ons land maar al te vaak voorkomen. Zo kun je al in de lente en nog tijdens de herfst genieten van gezellige avonden buiten. Kijk bijvoorbeeld eens voor een buitenhaard op gas of voor een heater voor onder de overkapping in de tuin. Zo kun je de temperatuur nog aangenamer maken als je dat wil.

Je kunt alles buiten laten staan!

Hoe heerlijk is het dat je alles ‘s avonds buiten kunt laten staan, ook als het regent! Denk bijvoorbeeld aan de kussens op de loungeset/stoelen, maar ook aan de gezellige tuinaccessoires.

Outside Cooking wordt ook steeds populairder en wordt al vaak gedaan in het buitenland, zoals in Amerika. De meeste huishoudens hebben een barbeque, die we aanzetten als we vrienden of familie over de vloer krijgen. Als je een overkapping in de tuin hebt is het ook ideaal, wanneer de ruimte het toelaat, om een buitenkeuken te plaatsen! Dan heb je voldoende ruimte om het eten klaar te maken én een groot voordeel: je hoeft niet meer naar binnen, waardoor je constant gezellig buiten staat bij de rest van jouw gezin/bezoek. Er zijn veel verschillende soorten buitenkeukens. We zien vaak de buitenkeuken steigerhout, maar er zijn heel veel mogelijkheden waardoor er altijd wel iets te vinden is voor onder jouw terrasoverkapping.

tuinideeën overkapping in de tuin

Een terrasoverkapping is een meerwaarde voor jouw huis

Naast alle voordelen die je direct ervaart van de overkapping in de tuin, is het ook fijn om te weten dat het een meerwaarde biedt voor het huis. Een terrasoverkapping is namelijk al snel een kostbare investering.

tuinideeën overkapping in de tuin

Meer tuinideeën?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Zo betrek je de tuin bij het huis, Tuin ideeën zomer 2020: vakantie in je eigen tuin en Moderne voortuin ideeën: 5x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten