5x de beste plekken voor LED verlichting in huis!
DIY Inrichting Woonaccessoires Woontrends

5x de beste plekken voor LED verlichting in huis!

Op zoek naar je volgende doe-het-zelf project? Geef je ruimte een upgrade met LED-sfeerverlichting! Een perfecte manier om creatief om te gaan met je licht. Voordat je begint, is het handig om te bepalen welk soort lichtstrips je wilt aanschaffen. Wil je warm of koud licht, verschillende kleuren, met alleen wit licht of strips met een sensor? 

Laat je hier inspireren door de beste opties en ontdek waar je deze populaire lichtstrips het beste kunt plaatsen. Hier zijn vijf tips voor het plaatsen van LED-strips:

led op trap met sensor

1. Op de trap

LED-strips zijn perfect om je trap te verlichten. En als trapverlichting met sensor zijn ze nog handiger. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, schakelen deze strips meteen aan. Dat is vooral in het donker enorm handig! Zo verlichten ze automatisch de trap, zonder dat je een schakelaar hoeft te zoeken. Deze prachtige, subtiele maar functionele toevoeging zorgt voor extra gemak en veiligheid in huis.

2. Onder keukenkasten

LED lampen onder je aanrecht zijn een perfecte toevoeging aan je keuken, zonder dat je hoeft te boren voor andere lampen. Met deze verlichting heb je een gezellig licht dat eronder uitkomt, terwijl je toch alles nog goed ziet. Je hoeft nu geen felle, ongezellige lampen meer aan te doen om te zien wat je aan het doen bent. Perfect voor als je een leefkeuken hebt!

ledlampen op muur

3. Als moderne muur accessoire 

LED-lampen als moderne muur accessoires zijn helemaal in! Ze bieden een eenvoudige manier om je interieur op te fleuren. Of je nu kiest voor een strak ontwerp of een opvallend kunstwerk, LED-lampen kunnen gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met punaises voor een moeiteloze installatie. Gebruik hier de RGB lichtstrips om verschillende sferen te creëren. Deze stijlvolle toevoeging is ideaal voor boven de bank in je woonkamer en geeft je ruimte direct een moderne uitstraling.

led onder planken

4. Onder planken of open kasten

Het toevoegen van verlichting aan de onderkant van je planken is een slimme manier om je favoriete verzamelingen en decoraties in de spotlight te zetten, waardoor ze echt opvallen. Perfect voor op open planken en open kasten!

ledlampen onder bed

5. Onder het bed 

LED-lampen onder je bed zijn een geweldige toevoeging aan je slaapkamer. Ze bieden een zachte, warme gloed die zorgt voor een gezellige sfeer. Ook zijn ze handig om te gebruiken als nachtverlichting! Of je nu 's avonds wilt lezen, 's nachts uit bed moet of gewoon een vleugje sfeer wilt toevoegen, LED-strips zijn de perfecte oplossing. Met bewegingssensoren kunnen ze zelfs automatisch inschakelen wanneer je uit bed stapt, waardoor ze extra handig zijn in je slaapomgeving.

Op zoek naar meer inspiratie rondom je huis? Bekijk hier alle blogs voor woonaccessoires

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten