4x soorten tuinmeubels: voor de ultieme zomeravond
Wooninspiratie

4x soorten tuinmeubels: voor de ultieme zomeravond

Wil jij jouw tuin een opknapbeurt geven met een nieuwe inrichting, en ben je benieuwd wat voor soorten tuinmeubels er allemaal zijn? Wij geven je een handjevol inspiratie over toffe tuinmeubels voor in de achtertuin. Natuurlijk speelt de ruimte in de tuin en je persoonlijke voorkeur mee. Houd jij bijvoorbeeld van buiten eten, dan kun je het beste gaan voor een toffe tafel met stoelen in plaats van een loungeset. Ben jij meer van het borrelen? Dan past de loungeset misschien weer beter bij jou. Naast deze twee bekende varianten hebben we ook nog een paar originele tuinmeubels die we je graag laten zien! Kijk je mee?

1. Soorten tuinmeubels: de loungeset

In het rijtje van soorten tuinmeubels mag de loungeset natuurlijk niet ontbreken. Lekker ontspannen onderuit zakken in de loungeset is natuurlijk super relaxed. Er zijn veel verschillende soorten loungesets. Alleen al op het gebied van materiaal heb je voldoende keuze. Denk bijvoorbeeld aan een standaard kunstof en hout, of ga je toch voor een loungeset van aluminium.

De aluminium loungesets zijn steeds meer in opkomst. Dit is ook niet zo gek, aangezien dit materiaal heel geschikt is voor een loungeset. Aluminium ziet er stoer, charmant en modern uit en is tegelijkertijd heel onderhoudsvriendelijk. Het vergt bijna geen onderhoud.

Natuurlijk mogen de kussens niet ontbreken! Grote en dikke tuinkussens bevorderen het zit genot, en dat is precies wat je nodig hebt! Vaak zitten er standaard kussens bij een loungeset, maar je kunt ze ook los bestellen in andere kleuren. Er wordt vaak gekozen voor de standaardkleuren zoals bruin, beige, grijs of zwart. Dit is safe en matcht vaak ook met de rest van je interieur binnen in huis. Toch mag je in de zomer ook wel eens een beetje gek doen, ga bijvoorbeeld eens voor knalroze of blauwe kussens! Dit ziet er heel gezellig uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Specialist In Tuinmeubelen (@disco_gv) op 26 Jan 2020 om 5:05 (PST)

2. Tuinset

De tuinset is ook heel bekend in Nederland. Een mooie tafel met 4/6/8 stoelen eromheen. ’s Zomers lekker buiten eten met vrienden en familie, en dan lekker lang blijven zitten. De tuinset is ook ideaal voor mensen met een groot gezin, zodat alle kids aan tafel kunnen.

Een belangrijke tip voor het uitzoeken van een tuinset: test de set goed! Het is belangrijk dat de stoelen echt lekker zitten, want tijdens de lange zomeravonden is het wel zo fijn om comfortabel te zitten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FINNTAGE (@_finntage) op 15 Aug 2018 om 11:29 (PDT)

3. Picknick tafel

De picknick tafel is weer helemaal terug van weggeweest! Als we aan tuinmeubels denken, denken we al snel aan de tuinset of aan de loungeset. Echter is de picknick tafel echt een sfeermaker in de tuin! Leg een leuk tafelkleed op tafel, zet een bom met bloemen neer en dek te tafel mooi op. Met deze elementen ziet jouw tuin er gelijk heel sfeervol uit!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ?Wendy? (@wendy.family.newhome) op 22 Apr 2019 om 8:56 (PDT)

4. Soorten tuinmeubels: borrelen aan de barset

De barset is een ultieme sfeermaker: een echte borrelplek in je eigen tuin. De barset zien we vaak terug in grotere tuinen, waarbij je ook een tuin- of loungeset hebt. Bij een barset kun je denken aan een hoge tafel (soort statafel) met hoge barstoelen eromheen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Interieurstyling & fotografie (@arja_van_garderen) op 30 Jul 2019 om 1:31 (PDT)

Meer tuinideeën?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: Goedkope tuin ideeën | tof binnen een klein budget, Achtertuin ideeën: trendy en relaxed, 5 voordelen van een buitendouche | tuin ideeën en Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten