Seizoenen Kerstdecoratie

12 keer inspiratie voor kerstverlichting voor buiten

De mooiste tijd van het jaar is weer bijna aangebroken: Kerstmis, tijd om inspiratie op te doen voor kerstverlichting voor buiten! Wij houden ervan, dat alle tuinen in Nederland massaal worden omgetoverd tot een kerstparadijs. De ene pakt nog meer uit dan de ander. Maar waar moet je beginnen?

En wat nou als je geen bomen of struiken hebt die je mooi kunt versieren? Ga dan voor een vlaggenmast kerstboom. Wij willen je graag inspireren met de ‘de kerstboom van nu’: een vlaggenmast kerstboom (vlaggenmast kerstverlichting) en nog vele andere soorten kerstverlichting voor buiten. Kijk lekker mee en veel plezier!

1. Vlaggenmast kerstboom: ook wel vlaggenmast kerstverlichting

Een vlaggenmast kerstboom is ideaal als je geen boom of struik in de tuin hebt. Dit is eigenlijk een soort kerstboom op paal. Met vlaggenmast kerstverlichting breng jij jouw tuin in korte tijd in een sprookjesachtige kerstsfeer. Heb je er nog nooit van gehoord? Dan zul je waarschijnlijk denken: ‘’Wat hebben een vlaggenmast en een kerstboom met elkaar te maken?’’.

Een vlaggenmast is een werktuig om vlaggen te hijsen, de ander is vaak een spar of dennenboom die onze tuinen en woonkamers sfeervol maken tijdens de Kerstdagen. De vlaggenmast kerstboom, ook wel de Fairybell kerstboom, is een nieuw type kerstboom. Het is eigenlijk een kerstboom op een paal met lichtjes in plaats van takken. Minimalistisch, terug naar de essentie, maar zeker niet minder sfeervol. Ben je overtuigd? Hier kun je jouw eigen vlaggenmast kerstboom vinden. Het voordeel is dat de boom snel is opgezet. En is de kerst voorbij? Vouw de kerstboom op paal op en zet deze op zolder voor volgend jaar!

Vlaggenmastkerstboom Fairybell kerstboom

2. Een warm welkom!

Heb je geen (dennen)bomen of andere objecten in je tuin die mooi versierd kunnen worden? Naast de vlaggenmast kerstboom is dit ook een slim alternatief. Natuurlijk kun je dit ook als aanvulling op alle andere kerstverlichting gebruiken. De kerstkransen op de deuren kennen we inmiddels allemaal wel. Ga dit jaar daarom voor de kerstboom op je deur. Al het bezoek (inclusief jijzelf natuurlijk!) zal een warm welkom krijgen!

Kerstverlichting inspiratie kerstboom op deur Fairybell kerstboom

3. Kerstverlichting voor buiten: versier je dakrand

De klassieke kerstverlichting voor buiten: versier je huis met kerstlampjes! Hang ijspegelverlichting (dit zijn lampjes die op verschillende lengtes naar beneden hangen) aan bijvoorbeeld je dakrand of balkon. Deze verlichting kun je in verschillende kleuren kopen maar als je echt een winters gevoel wilt creëren, ga dan voor wit. Tip: investeer in koppelbare ijspegelverlichting zodat je altijd genoeg hebt om je hele gevel mee te verlichten.

kerstboom op paal

4. Gebruik de buitentrap

Heb je een trapje bij de voordeur? Versier die dan ook met ijspegelverlichting! Geen trap aanwezig maar vind je het effect wel leuk? Zet dan een houten ladder schuin tegen de muur en decoreer deze met verlichting voor buiten.

kerstverlichting buiten

5. Lichtgordijn

Wil je echt uitpakken en neem je geen genoegen met een paar lampjes? Dit begrijpen we natuurlijk helemaal, kerst is er om uit te pakken. Ga dan voor een lichtgordijn! Hang dit aan je gevel, achter een raam of zelfs aan je plafond. Door een lichtgordijn aan een plafond te hangen creëer je een magisch ‘ijsregen’ effect. Een lichtgordijn is dus niet alleen leuk voor kerstverlichting buiten, maar ook zeker voor binnen.

kerstverlichting voor buiten

6. Kerstfiguren: creatieve kerstverlichting voor buiten

Zet kerstfiguren in je tuin of gebruik het om je kerstdecoratie project compleet te maken! Door het te combineren met andere soorten kerstverlichting creëer je een magisch effect. Ga voor een kerstster en zet een verlichte kerstman met rendieren en al in je tuin. Hiervoor geldt: wees creatief en maak het zo gek als je zelf wilt. Wist je dat er hele wedstrijden zijn voor de mooist verlichte tuin rondom kerst? En dat in Amerika gezinnen soms wekenlang bezig zijn met hun kerstverlichting voor buiten.

vlaggenmast kerstverlichting

7. Oh denneboom, oh denneboom

Natuurlijk kunnen we deze ook niet overslaan. Een denneboom kun je ook prima buiten zetten. Zet een kerstboom in je tuin en versier deze met kerstverlichting voor buiten. Dit is lekker knus en het geeft het echte kerstgevoel. Zo vinden veel mensen dat kerst niet compleet is zonder een kerstboom. Wat vind jij?

Fairybell kerstboom

8. Oh normale boom, oh normale boom!

Heb je een kleine struik, boompje, plant of buxus in je tuin? Dan heb je mazzel en ben je snel klaar! In dat geval is het niet nodig om een vlaggenmast kerstboom te kopen. Versier bijvoorbeeld je buxus met kerstverlichting voor buiten en je hebt heel gemakkelijk direct een kerstgevoel.

kerstverlichting voor buiten

9. Kerstverlichting voor buiten voor de kleinere planten

Heb je andere planten in je tuin maar niets wat lijkt op een kerstboom? Voor het verlichten van kleiner groen is het wel aan te raden om kleinere verlichting te kopen. Dit geeft een leuk en speels effect en het is ook heel makkelijk.

Inspiratie voor kerstverlichting voor buiten

10. Guirlande kerstslingers

Een guirlande met kerstverlichting is een populaire kerstdecoratie om gevels en overspanningen een ouderwets gezellige sfeer te brengen tijdens de kerstdagen! Gebruik dit bijvoorbeeld als kerstslinger aan een plafond. Of om je gevel van kerstgroen en verlichting te voorzien. Natuurlijk kun je deze kerstverlichting ook prima binnen ophangen.

kerstverlichting buiten

11. Ouderwetse bolletjes verlichting in je denneboom

Door bolletjes in je kerstboom te hangen, creëer je ook een ouderwets gezellige sfeer. Dat is nou juist ook het leuke aan de diversiteit aan kerstverlichting voor buiten. Iedere soort verlichting geeft een unieke sfeer. Het is heel persoonlijk en kies vooral wat je zelf het leukst vindt!

Buitenverlichting inspiratie kerst bolletjes

12. Omarm de takken van de boom

Heb je een boom in je tuin? Dan is de kans behoorlijk groot dat deze rond kerst zijn bladeren verloren is! Maak hier gebruik van en wikkel de takken in met kerstverlichting voor buiten! Vooral in het donker ziet dit er ontzettend mooi uit. Het is juist leuk dat de vorm totaal anders is dan wanneer je een kerstboom omwikkelt met verlichting buiten of wanneer je een vlaggenmast kerstboom plaatst. En als je niet moeilijk wilt doen: laat de kerstverlichting gewoon lekker zitten! Als ze niet aanstaan valt het toch niet op en al helemaal niet wanneer de bladeren weer terug gegroeid zijn. Ideaal toch?

Inspiratie voor kerstverlichting buiten in takken

Kerstverlichting voor buiten: waar ga jij voor?

Voor welke kerstverlichting voor buiten ga jij? Wij zijn heel benieuwd! Wij vinden vooral de vlaggenmast kerstboom een praktische uitkomst wanneer je geen boom in de tuin hebt! Voor meer inspiratie voor de kerstdagen, kijk ook eens deze artikelen: 3x sfeervolle kerstdecoraties met lichtjes, Feestelijke kerstdecoraties met een klein budget en 9x inspiratie voor de kerstboom versieren.

Wij wensen je alvast een hele fijne Kerst!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten