Zo richt je een stoere jongenskamer in!

Is jouw zoon al toe aan een stoere jongenskamer? Vanaf 5 jaar willen jongens graag stoer zijn en krijgen ze een eigen wil. Het is belangrijk dat kinderen een fijne plek in huis hebben waar ze kunnen zijn om te spelen. En wat is voor een jongen nou belangrijker dan een super stoere kamer? Lees verder en doe wooninspiratie op voor een stoere jongenskamer!

De gezellige jongenskamer

Een stoere jongenskamer hoeft niet per se blauw te zijn. Je kunt ook gebruikmaken van allerlei verschillende kleuren op de muur, op de meubels of voor de accessoires. Combineer de kleuren en creëer een geheel in de kamer. Zet een gaaf bed neer met een bureau ernaast. Dit ziet er toch super cool uit?

Kinderkamer kleurrijk

De ultiem stoere jongenskamer

Hoe creëer je nou een stoere jongenskamer? Klimmen en klauteren doen jongens het allerliefst, maar dat kan toch niet in huis? Oh jawel! Maak gebruik van allerlei middelen om de kamer zo gezellig en speels mogelijk te maken. Kies bijvoorbeeld een hangmat die net boven de vloer hangt, zodat je er makkelijk in- en uitstapt.

Zet een tentje op en leg hier wat kussentjes in, zo kan jouw zoon zich helemaal terugtrekken in zijn eigen kamer. Versier de kamer met wat leuke planten, een mooie klok aan de muur en wat speelgoed. Zo voelt jouw zoon zich helemaal thuis in zijn stoere jongenskamer.

Stoere jongenskamer

Versier de muur!

Kinderen hebben vaak een voorbeeldpersoon, een lievelingsdier of gewoon een grappig poppetje dat ze leuk vinden. Laat dit figuur terugkomen in de stoere jongenskamer, dit zorgt voor herkenning en dat vinden ze fijn. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld zijn lievelingsdier als muursticker op de wand achter zijn bed te plakken? Dit ziet er toch super leuk uit.

Je kunt er ook voor kiezen om de hele wand in één kleur te verven. Gebruik hiervoor krijtverf. Hier kan jouw zoon zijn inspiratie helemaal op los laten en alles op tekenen wat hij maar wilt. En geen zorgen, één veeg met een vochtige doek en de muur is weer brandschoon!

Muren bekleed

En aan het einde van de dag….

Een stoere jongenskamer is niet altijd even opgeruimd. Het is daarom belangrijk dat je voor genoeg opbergruimte zorgt waar al het speelgoed makkelijk in opgeborgen kan worden. Zet een grote speelgoedmand op de kamer waar jouw zoon zelf al zijn speelgoed uit kan halen en weer terug in kan leggen.

’s Avonds valt jouw zoon heerlijk in slaap in zijn stoere jongenskamer. Verduister de ramen met mooie gordijnen in de kleur van zijn kamer.

Raamdecoratie kinderkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk ook eens de artikelen: Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten