Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie

Wooninspiratie: 3 tips interieur en exterieur

Wij zijn op zoek gegaan wat handige en inspirerende wooninspiratie. Iedereen wil dat zijn/haar woning er gezellig en sfeervol uitziet. Leuke meubels en woonaccessoires zoeken is soms best een opgaven, maar vaak ook wel weer heel leuk om te doen. Maar heb je ook genoeg verstand van soorten materialen voor binnen en buiten? Wat is eigenlijk het verschil tussen PVC en laminaat? En wat voor materialen kan ik het beste gebruiken in de badkamer? Om je bij dit soort vragen een beetje te helpen, hebben we wat handige informatie voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en doe wooninspiratie op voor het interieur en exterieur!

1. Woonkamer: het verschil tussen PVC en laminaat

Op zoek naar wooninspiratie voor jouw woonkamer? Naast alle talloze woonideeën en verschillende woonstijlen kun je nog op veel meer vlakken nadenken over de inrichting van jouw interieur en exterieur. Denk bijvoorbeeld na over het materiaalgebruik in jouw woning. Natuurlijke materialen zoals hout, leer, wol, riet en staal zijn vaak duurder dan kunststof. Echter is de levensduur van natuurlijke materialen vaak langer en zijn deze materialen uiteindelijk milieubewuster. Op langer termijn dien je dus de afweging te maken tussen prijs en kwaliteit. Een gezonde combinatie hiertussen is natuurlijk altijd goed.

Naast de meubels en accessoires moet je allereerst goed nadenken over de basis van jouw woning: de muren en vloeren. De muren kun je op verschillende manieren bekleden, denk bijvoorbeeld aan behang, of simpelweg aan muurverf. Voor de vloer zijn er ook verschillende mogelijkheden. Ga je voor een stenen, houten, vinyl, laminaat, PVC, marmeren, giet of betonlook vloer? Veel mensen zien geen verschil tussen echt hout en PVC, maar weten daarentegen het verschil tussen pvc en laminaat ook niet.

wooninspiratie

PVC is ten opzichte van laminaat een soepel, dun en makkelijk bewerkbaar materiaal. PVC vloeren kunnen gelijmd worden, maar hebben soms ook een kliksysteem. Een kliksysteem is ideaal voor tijdens het leggen, zo komt alles in rechte banen. Ook is een kliksysteem minder gevoelig voor eventuele werkingen van de vloer. Het voordeel van een gelijmde PVC vloer is, is dat beschadigde planken makkelijk vervangen kunnen worden. Het grootste voordeel van PVC is dat deze vloer op het eerste gezicht bijna niet te onderscheiden is van echt hout.

De laminaatvloer biedt daarentegen ook zijn voordelen. Zo is de laminaatvloer erg gemakkelijk in onderhoud. Slechts 2 tot 3 keer per maand dweilen in de maand is al voldoende om de vloer goed te onderhouden. De laminaatvloer is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je veel keus hebt. De laminaatvloer is vaak een stuk goedkoper dan PVC. Echter heeft laminaat meestal geen “echte” houtlook.

2. Wooninspiratie voor de badkamer

Op zoek naar wooninspiratie voor de badkamer? Het inrichten van een badkamer kan heel basic gebeuren. Echter geven de juiste accessoires en materialen sfeer aan deze ruimte. Zo is een mooi badkamermeubel, ook wel de wastafel, een belangrijke factor in de badkamer. Investeer hier jouw aandacht en budget aan, want de wastafel trekt al snel de aandacht in de ruimte.

Het materiaalsoort hout wordt vaak gebruikt voor de wastafel, en dat is niet gek, want dit ziet er super mooi uit. Daarnaast zien we ook veel kunstof meubels in de badkamer. Het is wel belangrijk dat je de juiste materialen kiest voor de wastafel, zodat deze lang kan meegaan. In de badkamer heb je namelijk veel te maken met vocht dat vaak opkomt en weer wegtrekt. Het is daarom aan te raden dat je een hout of kunstof (of ander materiaal) kiest dat geheel vocht- en waterbestendig is, zoals MDF. Vochtwerende MDF is niet alleen een goede keus voor jouw badkamer op langer termijn, dit materiaal is ook nog eens makkelijk te onderhouden.

badkamer verbouwen wastafel inspiratie

3. Tuin ideeën

Het is weer lekker weer en daarom zijn we massaal op zoek naar toffe wooninspiratie voor de tuin. De tuin mag er weer fris en fruitig uitzien met nieuwe meubels en/of accessoires. Een extra ritje naar het tuincentrum voor nieuwe planten en bloemen is dan ook zeker niet overbodig, want hoe fijn is het als jij er lekker bij zit met de warme dagen?

Veel tuinen kennen dezelfde basis: een tuinset, bloemen en planten. In de zomer zien we daar soms nog eens een dierenhok en een kinderplekje bijkomen. Voor dieren zoals konijnen is het heerlijk om met het warme weer lekker buiten rond te huppelen. Een mooi dierenhok is daarbij natuurlijk onmisbaar. Kinderen spelen ook graag buiten in de tuin, bijvoorbeeld in een zand- of waterbak.

Ben jij een grote fan van DIY projecten? Ga dan zelf aan de slag met het maken van een zandbak of misschien zelfs wel met een dierenhok. Een goed begin is het halve werk en daarom is het belangrijk dat je weet met wat voor materialen je aan de slag kunt gaan. Gebruik bijvoorbeeld Betonplex. Betonplex is uitstekend voor buitengebruik en is ook makkelijk en goed te reinigen. Betonplex is erg sterk, want kan ook worden gebruikt als bekisting voor het storten van beton.

wooninspiratie tuin

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinfeest geven: 3x tips voor een knalfeest, 3x Interieur inspiratie voor een kleine ruimte, Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie en 4x soorten huizen: interieur & exterieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten