3x Interieur inspiratie voor een kleine ruimte

Heb jij een kleine woning of een kleine ruimte in huis en ben je op zoek naar leuke interieur inspiratie? Kleine ruimtes zijn vaak saai, omdat je er vaak niet veel spullen in wil zetten, omdat het dan “rommelig” wordt. Maar het weghouden van accessoires en andere sfeermakers is ook zonde, want je moet wel optimaal kunnen genieten van de sfeer in jouw huis. Wij geven je 3 handige tips waarmee je een ruimte optisch groter kunt maken. Dat is precies wat je wil, toch?

Veel lichtinval

Op zoek naar interieur inspiratie voor een kleine ruimte? De eerste stap om een ruimte wat groter te laten lijken, is door voldoende licht naar binnen te laten komen. Lichtinval doet optisch veel met een ruimte en het voordeel is: daglicht is gratis!

Veel huizen hebben aan de tuinkant een groot raam of een schuifdeur waardoor er veel licht naar binnen kan komen. Wanneer dit niet het geval is, zal je het licht op een andere manier moeten binnenhalen. Dit kan bijvoorbeeld door een lichtstraat op maat. Een lichtstraat is ideaal voor kleine ruimtes, maar ook voor grote ruimtes die onvoldoende daglicht krijgen. Kijk voor een lichtstraat op maat eens bij Glasdiscount.

Interieur inspiratie: lichte kleuren en hoge kasten

Naast het creëren van voldoende lichtinval in jouw woning, kun je nog meer doen om de ruimte in huis optisch te vergroten. Ga bijvoorbeeld voor lichte kleuren in huis. Denk aan kleuren zoals wit, pastel, lichtgrijs en zandkleur. Dit zijn zachte kleuren die het daglicht goed weerkaatsen door de hele kamer. Hang een grote spiegel op in de kamer, zodat het licht optimaal weerkaatst kan worden.

Vaak zijn kleine ruimtes een beetje saai, omdat we bang zijn dat de ruimte te druk wordt met verschillende accessoires. En dit vinden wij heel zonde, want iedere kamer moet kunnen stralen. Je mag daarom best een aantal accessoires gebruiken, hierdoor wordt de ruimte alleen maar heel gezellig! Je kunt ook kiezen voor een hoge, smalle kast in de kamer. Wanneer je in de hoogte werkt, scheelt dit aanzienlijk in oppervlakte gebruik. Je behoudt dan wel kastruimte en hebt toch een open geheel in de kamer. Ga voor een kast die gedeeltelijk open en dicht is. Hierdoor kun je de open vlakken opvullen met decoratie zoals boeken, vaasjes etc.

interieur inspiratie

Deel de ruimte op

Interieur inspiratie voor een kleine ruimte: ga gedurfd om met de ruimte! Het is belangrijk dat je de ruimte duidelijk opdeelt. De scheiding tussen de woon- en eetkamer is hierbij het meest belangrijk. Doordat je deze 2 “gebieden” van elkaar scheidt, lijkt de ruimte groter. Wees daarom niet bang om de bank of eettafel midden in de ruimte te zetten. Hiermee deel je de kamer in 2 delen, waardoor je de scheiding tussen de woon- en eetkamer goed benadrukt.

interieur inspiratie

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

Ben je op zoek naar meer interieur inspiratie of woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen. Of snuffel even verder op onze website. Op Woonblog vind je namelijk wooninspiratie voor alle ruimtes van je huis. Van slaapkamer inspiratie tot tips voor de keuken, woonkamer, tienerkamer of zolder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten