Woonidee: combineer de industriële betonlook eens met mos
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Woonidee: combineer de industriële betonlook eens met mos

De betonlook hype leek een beetje op zijn retour, maar niets is minder waar. Ook in 2020 zal de industriële look nog op veel nieuwe plekken te vinden zijn. Dit komt omdat deze woonstijl zo makkelijk aansluit bij elke nieuwe woontrend die zich aandient. Zo zagen we het afgelopen jaar bijvoorbeeld de opkomst van de mosmuur. In menig strand of eettentje dook het plotseling op. Maar ook in de kantooromgeving werd de groene muur steeds populairder. Laat nu juist deze laatste mosmuur goed te combineren zijn met de industriële look.

We geven je hieronder wat voorbeelden over de manier waarop je de twee onderdelen met elkaar kan combineren, we weten zeker dat je hier enthousiast over zult raken.

Woonkamer decoratie: maak met beton ciré en mos een mooie wereldkaart

Zoek je nog een leuk idee voor in de woonkamer, iets wat net even wat anders is als normaal? Denk dan eens aan een leuke decoratie van mos op de langste muur van je woonkamer. Geef de wand een lichte ondergrond en plaats hierboven op een mooie mos decoratie zoals bijvoorbeeld de wereldkaart als hierboven. Via de website moswens.nl kun je een dergelijke uitsnede van de wereldkaart op maat laten maken en bestellen. Als je liever iets met mos wil doen, maar dan met een eigen aanpak dan hebben we nog een leuke tip voor je!

moswand

Trap make-over met mos en beton ciré

De trap is altijd een discussiepunt als het om het inrichten van het huis gaat. Wordt het hout of ga je toch liever voor bekleding met tapijt. Laten we het zo zeggen, deze twee keuzes zijn toch een beetje saai. Het kan namelijk veel leuker! We kunnen het strakke en warme van hout en zachte van de tapijttegels namelijk combineren op een hele andere manier! Geef je de oude traptreden eens een industriële look. Combineer dit door de bovenkant van de treden te bekleden met mos. Dit is niet alleen heerlijk zacht, maar ook geluiddempend. Je kunt ook de mos puur voor de ontvangstruimte en de hal gebruiken.

Het aankleden van je trap hoeft je trouwens niet veel geld te kosten. Voor minder dan twee honderd euro kun je klaar zijn. Wat je nodig hebt, is primer, beton ciré verf, geprepareerd mos en vier a vijf uur van je tijd. In het kort leggen we je uit hoe je de trap kunt voorzien van deze look.

betonlook

Stappenplan voor een beton ciré trap

 1. Maak de trap schoon en ontdoe het van lijmresten.

 2. Breng schilders tape aan op de plekken waar je straks geen verf of primer wilt hebben zitten.

 3. Breng primer aan als onderlaag. Hiermee werk je oneffenheden weg en zorg je bovendien voor een goede grondlaag voor je betonverf straks. Het aanbrengen van de verf kun je het beste doen met een blokkwast.

 4. Tip: wil je de trap tussentijds blijven gebruiken? Verf dan de treden om en om.

 5. Laat de primer zes tot acht uur drogen.

 6. Schuur de primer wat op als het droog is (korrel 120 -180) hiermee geef je de primer een iets gladdere structuur. Dit zorgt voor een strakker resultaat als we de betonverf gaan aanbrengen.

 7. Breng vervolgens meerdere lagen betonlook verf aan. De verf zal namelijk niet in een keer dekken.

 8. Laat de betonverf vervolgens vier uur drogen

 9. Breng als laatste een laag vernis aan om de trap te beschermen tegen slijtage en krassen. Zorg ook hier dat je meerdere lagen aanbrengt en laat elke laag vier uur drogen.

 10. Vervolgens breng je het mos aan op de treden in een middenstrook of aan de zijkant. Voor het aanbrengen kun je mos- of decoratie lijm gebruiken. Deze kun je onder andere bestellen bij moswand.eu

 11. Tip 2: Je kunt ook een mostapijt aanleggen onder de trap als bedekking in de hal als je trap vrij wilt laten van mos. Het beste kun je geprepareerd rendier mos gebruiken. Als je op zoek bent naar het juiste mos kun je eens kijken op moswens.nl.

Tot slot

Zoals je ziet, kun je met mos, eventueel met de betonlook verf, een hoop leuke variaties aanbrengen in je huis. Niet alleen oogt de combinatie speels, je zorgt ook gelijk voor veel groen in de leefomgeving. Een mooie bijkomstigheid is dat het mos ook nog eens onderhoudsvrij is. Laat bovenstaande een inspiratie zijn voor het aanpakken van je woning.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld, Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020 en Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten