Waarop moet je letten bij het kopen van een koffiemachine?
Studeerkamer inspiratie

Waarop moet je letten bij het kopen van een koffiemachine?

Als je een koffieautomaat wil kopen dan zul je toch wat onderzoek moeten doen voordat je een exemplaar aanschaft. Dit is natuurlijk bij elke aankoop het geval, want normaalgesproken koop je nooit iets blind. Dit is dus ook zo bij professionele koffiemachines. Gelukkig heeft de Consumentenbond een checklist gemaakt waardoor je uit kunt vinden welk koffieautomaat het geschiktst is voor jou.

Soorten espressomachines

Het is onder meer van belang om te bepalen wat voor soort espressomachine je wil kopen. Er zijn namelijk meerdere varianten waaruit je kunt kiezen. Allereerst kun je een portiesysteem nemen, deze machines werken met een capsule of een cup. Over het algemeen zijn ze simpel te gebruiken. Onder meer Nespresso en Dolce Gusto hebben dergelijke apparaten uitgebracht. Veel opties hebben de portiesystemen niet, maar de hoeveelheid water valt wel aan te passen bij de meeste exemplaren. De variatie in de koffiesmaak verschilt per apparaat, hiervoor ben je namelijk afhankelijk van het aanbod in capsules. Per kopje koffie zijn ze wel relatief duur.

Woonblog wooninspiratie

Halfautomaat koffiemachine

Als je veel koffie drinkt dan zul je waarschijnlijk kiezen voor een vol- of halfautomaat. Deze machines zijn namelijk goedkoper als je veel kopjes koffie drinkt op een dag. Bij een volautomaat worden de koffiebonen vers gemaald voor elk kopje koffie, dit gaat volledig automatisch. De meeste apparaten hebben meerdere programma’s wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk een lungo of een espresso zet. Ook kan zo’n machine de optie automatisch melkopschuimen hebben, hierdoor heeft het vaak tevens een knop voor het zetten van cappuccino.

Ook een halfautomaat is een optie bij de professionele koffiemachines. Dit zijn exemplaren waarbij je zo goed als alles zelf moet doen. Je drukt gemalen koffie aan in een filter die in een filterdrager onder de uitloop voor heet water gehangen moet worden. Over het algemeen zijn dergelijke apparaten voorzien van een filter voor 1 kopje en voor 2 kopjes. Overigens kun je ook een ESE-pad gebruiken in plaats van gemalen koffie. In een halfautomaat moet dus een filter worden geplaatst, hiervoor zijn er twee verschillende soorten: een drukfilter een traditionele filter dat geen druk heeft.

Meer inspiratie voor op kantoor?

Ben je op zoek naar meer tips en inspiratie voor op kantoor? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 items voor een stijlvol thuiskantoor, Kantoor aan huis inrichten? 5 handige tips! en 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten