Vtwonen & Design beurs 2019: GESPOT!

De afgelopen week hebben we een bezoekje gebracht aan een van de gaafste woonbeurzen van Nederland: de Vtwonen & Design beurs. Deze beurs is de place to be voor interieur liefhebbers en hier vind je dan ook alles op het gebied van wonen en woontrends. Of je nou op zoek bent naar een paar toffe accessoires of naar een volledig nieuwe inrichting, je kunt meer dan voldoende inspiratie op doen bij alle stands op de beurs. Alle bedrijven en merken hebben dagen lang hun mooiste producten tentoongesteld om aan jullie te laten zien. Wij hebben 4 toffe trends gespot op de Vtwonen & Design beurs, kijk je met ons mee?

Flower power

Je kon er niet omheen op de Vtwonen & Design beurs: heel veel bloemen. De afgelopen 2 jaar zagen we een sterke trend rondom planten in huis, en deze trend vertakt zich nu naar bloemen in huis. We zagen de mooiste vazen met kleurrijke bloemen voorbij komen. Of deze vaas nou in de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer staat, ze komen overal tot zijn recht.

Naast de grote vazen met kleurrijke bloemen zien we ook veel bloemen in rustige kleuren: beige, wit, bruin en zwart. Zet bijvoorbeeld een toffe vaas neer met een bos bruine takken of witte bloemen. Hierdoor ontstaat er veel rust.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Judith Slagter - Florals (@judith_slagter_florals) op 1 Okt 2019 om 10:53 (PDT)

Zachte kleuren en natuurlijke materialen

De Vtwonen & Design beurs geeft ieder jaar weer een goed beeld van de tofste trends en ontwikkelingen voor het komende seizoen/jaar. Zo zagen we dat de landelijke woonstijl stevig doorzet met veel zachte kleuren en natuurlijke materialen. Ook de Wabi Sabi woonstijl is erg in opkomst. De combinatie tussen een landelijk interieur en een touch of Wabi Sabi geeft een unieke uitstraling.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ?????? (@happyfavorites_) op 7 Okt 2019 om 2:09 (PDT)

Mix en match de kleuren groen & blauw

De kleuren groen en blauw zijn prachtig met elkaar te combineren. De mix van deze kleuren in jouw interieur zorgt voor veel rust en een warm en luxueus gevoel. Twee jaar geleden was de kleur petrol erg populair, echter zien we dat de kleurencombinatie groen/blauw weinig wordt toegepast in het interieur en dat is zonde.

Gebruik verschillende donkere blauw- en groentinten in je slaap-, bad-, of woonkamer. Deze kleuren matchen ook heel erg goed bij een botanische woonstijl of juist bij een chique interieur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ienstyling ? (@ienstyling) op 6 Okt 2019 om 2:25 (PDT)

Vtwonen & Design beurs 2019: creëer contrast in jouw interieur

Naast de rustige woontrends die zijn gespot bij de Vtwonen & Design beurs, zijn er ook een paar opvallende trends waar we niet omheen kunnen. Houd jij van een uitdaging en iets unieks? Dan vind je dit misschien wel heel tof. Ga gedurfd om met de meubels, woonaccessoires en kleuren in huis, waardoor bepaalde elementen echt uit je interieur springen. Dit kun je doen door contrasterend te werk te gaan. Heb jij bijvoorbeeld een donkere keuken? Voeg hier dan wat fel gekleurde woonaccessoires aan toe, zoals een knalroze vaas met gele bloemen. Zie je wat voor effect dit geeft aan een ruimte? Gaaf toch!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Harm en Elke (@studioharmenelke) op 6 Okt 2019 om 12:37 (PDT)

Kom jij volgend jaar ook een kijkje nemen bij de Vtwonen & Design beurs? Dan zien we je daar!

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Low budget woonaccessoires, Stoer interieur: verzamel de juiste elementen bij elkaar, Een kleine woonkamer inrichten: 3 tips en Zwart interieur: wat kun je ermee?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten