Vang zelfs in de kleinste tuin of op je balkon regenwater op!
Tuinideeën Balkon ideeën Voortuin ideeën

Vang zelfs in de kleinste tuin of op je balkon regenwater op!

Met de nieuwste aanwinst van elho kun jij zelfs in de kleinste tuin of op je balkon regenwater opvangen én hergebruiken! Geef het water aan je planten, gebruik het als drinkwater voor je huisdieren of gebruik het bij het zemen van je ramen. Doordat de green basics rain catcher gemaakt is van gerecycled plastic ben je wel erg milieuvriendelijk bezig!

Monteer de rain catcher tussen de regenpijp

De green basics rain catcher heeft een inhoud van 35 liter en je monteert ‘m heel eenvoudig tussen de regenpijp. Als de rain catcher vol is, loopt het overtollige water weg via de afvoer. Het kraantje aan de onderzijde, zorgt ervoor dat je gemakkelijk een gieter onder de regenton kan plaatsen. Vergeet niet het kraantje open te zetten tijdens een vorstperiode!

De rain catcher monteren

Deze regenton is uitermate geschikt voor kleine tuinen, patio’s en balkons en heeft een inhoud van 35 liter. Je vult er dus ruim 3x keer een 10 liter gieter mee om je planten te kunnen besproeien met regenwater.

De regenton is heel gemakkelijk aan te sluiten op de regenpijp. Is de ton vol? dan stroomt het overtollige water weg via de regenpijp.

    • 1. Zaag de regenpijp af op een hoogte van 102 cm als je het kraantje op 40cm van de grond wil hebben.

    • 2. Verwijder 8 cm van de regenpijp.

    • 3. Boor gaten in de muur 1,5 cm boven het zojuist afgezaagde stuk regenpijp om de rain catcher te bevestigen. Afstand tussen de boorgaten moet 10 cm zijn. Afhankelijk van de te bevestigen oppervlakte gebruik je een steenboor van 8 mm of houtboor van 7,5 mm.

    • 4. Bevestig de body van de regenton met bijgeleverde schroeven en moeren en plaats de wandsteun.

    • 5. Plaats het deksel erop en schroef het kraantje vast en de regenton is klaar voor gebruik!

Je bent helemaal klaar om het regenwater te ‘catchen’!

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze andere artikelen: Hoe richt je een onderhoudsvriendelijke tuin in?, Tips om jouw tuin nieuw leven in te blazen en 5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten