Tips om jouw tuin nieuw leven in te blazen
Tuinideeën

Tips om jouw tuin nieuw leven in te blazen

Eind maart breekt alweer de lente aan. De tijd waar we kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Ofschoon een buitenlandse vakantie er voorlopig nog niet in lijkt te zitten, willen we het daarom maar al te graag extra gezellig maken in onze eigen tuin. Maar waar begin je? Wat zijn de mogelijkheden? Kies je voor een tuinhuisje, een tuin overkapping hout of overweeg je om kunstgras te leggen? De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel zetten we de grootste tuintrends van 2021 voor je op een rijtje. Lees je verder?

Is een kunstgrasgazon iets voor jou?

Steeds meer mensen gaan inzien wat de voordelen van kunstgras zijn. Waar het in het verleden nog weleens geassocieerd kon worden met een onnatuurlijke uitstraling, is dat vandaag de dag wel een heel ander verhaal. De kunstgrasindustrie staat logischerwijs niet stil en maakt een mooie ontwikkeling door. Veel leveranciers verkopen tegenwoordig kunstgras die nauwelijks van echt gras te onderscheiden zijn. Toegegeven, het kunstgras ruikt niet naar echt gras en het heeft een hogere aanschafprijs, maar deze nadelen wegen absoluut niet op tegen de voordelen. Zo hoef je kunstgras niet te bemesten, besproeien en te maaien. Dat gaat je een hoop tijd schelen. Kunstgras heeft dus amper onderhoud nodig, heeft een lange levensduur en je bent verzekerd van een groen gazon.

tuinspiratie overkapping

Een terrasoverkapping als ultieme zonwering

Het Nederlandse klimaat is nogal wisselvallig. Hete zomerdagen worden afgewisseld met flinke plensbuien. Maar ook op een zomerdag kan het soms onaangenaam warm worden. Als je een terrasoverkapping hebt, kun je beschut op je terras gaan zitten. Hierdoor wordt je huid ook direct beschermd tegen uv-stralen. En de overkapping komt uiteraard ook van pas, als het weer omslaat. De terrasoverkapping zal namelijk als een beschermende paraplu werken, ook als het ontzettend hard gaat regenen. Daarbij is het aanbod terrasoverkappingen groot en valt er altijd wel een model te kiezen die naadloos aansluit bij de stijl van jouw tuin of terras. Denk bijvoorbeeld aan een moderne, gesloten overkapping met glazen wanden om een tuinkamer te creëren. Maar je kunt ook voor een blokhut met overkapping kiezen voor extra bergruimte. Succes!

Achtertuin overkapping inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten