5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien
Tuinideeën Wooninspiratie

5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien

Op zoek naar tuinideeën om jouw tuin er luxe uit te laten zien? Wij geven je 5 tips om dit op een eenvoudige manier te doen.

1. Bepaal van tevoren je indeling

Het is belangrijk om eerst af te stemmen hoe je je tuin wilt indelen. Wil je speciaal een zithoek of eethoek inrichten? Dan is het handig om van tevoren te bepalen waar je dat wilt gaan doen. Vervolgens is het belangrijk om het thema te gaan bepalen. Het zorgt namelijk voor een luxere uitstraling als jouw tuin geheel in een thema ingericht is. Kies je een landelijke inrichting of houd je meer van een moderne inrichting van de tuin? Bij het kiezen van het thema is het verstandig om dit af te stemmen op het thema van het interieur binnen.

2. Neem een loungeset

Een loungeset zorgt op een simpele manier toch voor een luxere uitstraling. Als je geen ruimte hebt voor een gehele loungeset, dan kan je er ook voor kiezen om alleen een bank of alleen een paar stoelen te plaatsen. Op deze manier creëer je toch een aparte zitruimte in de tuin om te ontspannen.

tuin ideeën

3. Accessoires

Als je tuin ideeën nodig hebt om jouw tuin er luxer uit te laten zien, dan is het aan te raden om verschillende accessoires te gebruiken. Schaf bijvoorbeeld een paar mooie sierkussens aan die goed bij jouw tuinset passen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw tuinset er vele malen luxer uit komt te zien. Daarnaast kan je verschillende soorten verlichting in je tuin plaatsen om het er in zijn geheel beter uit te laten zien.

decoratie ideeën tuin

4. Maak gebruik van planten

Planten kunnen jouw tuin gemakkelijk omtoveren in de bestemming van jouw dromen. Zorg ervoor dat de planten ook aansluiten bij het thema van jouw tuin. Koop bijvoorbeeld een paar exotische planten in mooie potten. Let er bij het uitzoeken van een exotische plant wel op dat deze ook tegen het Nederlandse klimaat kan.

planteninspiratie tuin

5. Verzorging tuin

Tenslotte is het erg belangrijk dat je tuin er netjes uitziet. Je kan je tuin zo mooi inrichten als je wilt maar als overal onkruid staat, het gras niet gemaaid is en het huis van buitenaf niet schoon is, dan is het onmogelijk om een luxe sfeer in jouw tuin te creëren. De gevel reinigen en de buitenkant van het huis schoonhouden is niet altijd een eenvoudige klus. Soms is het niet mogelijk om alle plekken goed schoon te krijgen of om deze plekken te bereiken. Wil je dit professioneel laten doen dan weet je in ieder geval dat dit goed gedaan wordt en dat er gebruik gemaakt wordt van professionele reinigingsmiddelen.

Meer tuinideeën opdoen?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Lees dan ook eens deze artikelen als je op een goedkope manier toch jouw tuin er luxe uit wil laten zien: Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips! of als je nog niet weet hoe je jouw tuin decor combineert met het interieur van binnen: Zo betrek je de tuin bij het huis.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten