Twee linkerhanden? Deze klusjes kan zelfs jij in huis oppakken!
Wooninspiratie Klussen

Twee linkerhanden? Deze klusjes kan zelfs jij in huis oppakken!

Ben je niet zo handig als het gaat om klussen en verbouwen? Niet iedereen heeft hier evenveel gevoel voor en dat kan soms voor wat mislukte projecten zorgen. Benieuwd welke klusjes je wél met twee linkerhanden uit kunt voeren? Dat lees je in deze blog!

Behang ophangen

Wil je jouw woning iets meer kleur geven? Dan is behang met een mooi motiefje erg leuk. Dit klusje hoef je zeker niet aan een professional over te laten! Behangen kun je helemaal zelf oppakken. Ga voor behang waarbij de stroken al voor jouw muur op maat gemaakt zijn of op maat gemaakt kunnen worden. Zo weet je zeker dat er niks fout kan gaan. Vraag bij de aankoop van het behang of je het behang zelf of de muur moet lijmen. Dit kan per behangsoort nog wel eens verschillend zijn.

Muren verven

Muren verven: makkelijker kan bijna niet! Haal de juiste tools bij de bouwmarkt en je kunt aan de slag. Het enige waar je nog op moet letten is het afplakken van de plekken waar geen verf mag komen. Moet de muur eerst nog gestuct worden? Dan is het verstandig om dit wel aan een expert over te laten. Bekijk op Werkspot vakkundige stukadoors, die jou verder kunnen helpen met deze klus.

Laminaat leggen

Is jouw vloer eigenlijk echt toe aan vervanging, maar wil je niet zoveel uitgeven aan een nieuwe? Leg dan zelf laminaat in je woning. Laminaat is er in allerlei kleuren verkrijgbaar en tegenwoordig is het bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Een goede vloer dus als je zelf aan de slag wilt. Bekijk van tevoren een paar filmpjes op Youtube en je bent klaar om te gaan klussen. Jouw kamer krijgt hier zeker een boost van. En als het project af is, je zelfvertrouwen uiteraard ook!

Lampen ophangen

Ook lampen kun je thuis erg gemakkelijk zelf ophangen. Een belangrijke tip is om vooraf de elektriciteit eraf te halen. Verder kan er eigenlijk niet zoveel fout gaan. Vaak hoeven alleen de kabels gestript te worden en aangesloten te worden op het kroonsteentje. Hier bespaar je toch geld mee, dat je weer aan andere leuke dingen uit kunt geven. Genoeg reden om er zelf mee aan de slag te gaan!

Op zoek naar nog meer DIY?

Ben je na deze klusjes klaar om zelf de handen uit de mouwen te steken? Lees dan ook eens deze blogartikelen: Hoe je een woning inricht met beperkt budget, Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips! en 5x leuke DIY ideeën voor in huis!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten