Tuininspiratie: Welk soort kunstgras?
Tuinideeën Voortuin ideeën

Tuininspiratie: Welk soort kunstgras?

Ook wat meer groen in de tuin zonder het gedoe van het onderhoud ervan? Dan is kunstgras dé ideale oplossing. Er zijn echter veel verschillende soorten kunstgras en ook de kwaliteit kan verschillen. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de beste soort kunstgras voor jouw tuin.

Waar komt het kunstgras?

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar je het kunstgras zou willen plaatsen. Gaat het om een speelhoek voor de kinderen of om een loungehoek waar je lekker kan ontspannen? Het is goed om erover na te denken of het kunstgras vaak betreden zal worden of dat het meer voor de sier is. Als het een speelplek voor de kinderen is, dan kan je ervoor kiezen om kunstgras te nemen dat meer veerkracht heeft en minder onderhevig is aan slijtage. Ga dan voor kwaliteit kunstgras. Als het kunstgras alleen voor de sier is, dan is het aan te raden om kunstgras te nemen die er mooier uitziet. Hier maakt de zachtheid van de mat bijvoorbeeld minder uit.

In tekst kunstgras

Kleur en lengte

Houd je meer van een donkerdere of juist van een lichtere kleur groen? Wil je graag zo natuurlijk mogelijk kunstgras of maakt dit niet zo veel uit? Allemaal opties die je in gedachten moet houden. Vaak is het zo dat een natuurlijke kleur duurder is dan een onnatuurlijk uitziende variant. Een natuurlijke grasmat heeft vaak verschillende kleuren groen en lijkt op die manier eerder op echt gras. Ook de lengte kan je zelf kiezen. Sommige mensen geven eerder de voorkeur aan wat langer kunstgras, terwijl anderen juist van kort gras houden. Het is belangrijk dat het gras overeind blijft staan. Ook dit is handig om mee te nemen bij het uitzoeken van kunstgras. Er zijn eindeloos veel opties en er is dus altijd wel een soort kunstgras dat aan al jouw eisen voldoet.

Budget

Hoeveel ben je bereid uit te geven aan kunstgras? De prijzen variëren vaak tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter. De prijs wordt aan de hand van verschillende factoren bepaald, waaronder de dichtheid van de mat en de kwaliteit van het gras. Gaat het om een groter oppervlak dan kunnen de kosten al gauw oplopen. Meet dus altijd van tevoren het betreffende gebied op, zodat je de kosten kunt gaan berekenen en het budget kan gaan bepalen. Heb je graag extra hulp van een expert op het gebied van kunstgras? Bij Mastergrass helpen ze je graag verder met het uitzoeken en leggen van kunstgras.

Meer tuininspiratie?

Meer inspiratie opdoen op het gebied van kunstgras? Lees dan vooral ons andere blogartikel hierover: Kies jij voor kunstgras of echt gras?. Of wil je meer ideeën om jouw tuin in te richten? Deze blogartikelen zijn dan misschien wat voor jou: 5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien of Woonideeën voor de lente: vrolijk & inspirerend.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten