Woonideeën voor de lente: vrolijk & inspirerend
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Woonideeën

Woonideeën voor de lente: vrolijk & inspirerend

Op zoek naar leuke woonideeën voor de lente? De lente is de tijd van het jaar dat alles weer in bloei komt te staan. Aan de bomen hangen nieuwe blaadjes, planten krijgen weer kleur en geleidelijk wordt het weer wat warmer. Dit seizoen is een mooie overgang van de winter naar de zomer, en dus het perfecte moment om je interieur wat aan te passen. We nemen een aantal woontrends door voor dit seizoen en geven een aantal tips waarmee je jouw woning summer proof kunt maken! Lees verder en ontdek inspirerende woonideeën voor de lente.

Woonideeën voor de lente: Back to Basic

Deze woontrend willen we graag benadrukken voor de komende seizoen. Back to basic is weer helemaal terug. De benaming van de woontrend zegt eigenlijk alles al: terug naar de basis. Houd alles rustig, basic en eenvoudig. Hiermee bewaar je veel rust in huis. Soms is het best lastig om je interieur rustig te houden, aangezien je wel sfeer wil behouden. In Nederland associëren we sfeer vaak met veel woonaccessoires, terwijl je ook sfeer kunt creëren door kleuren mooi met elkaar te combineren.

Woonideeën voor de lente

Summer Vibes

Om je interieur een zomerse sfeer te geven, kun je er wat kleur aan toevoegen. Wanneer je kiest voor een basic interieur, zoals de woontrend hierboven beschrijft, mag je best wat lichte kleuren toevoegen. Kies wel voor zachte kleurstellingen, zoals pastelkleuren. Denk hierbij aan zalmroze, babyblauw, lichtgroen en geel. Ook de combinatie van deze lichte tinten kan heel mooi zijn in een basic interieur.

In de lente en in de zomer zul je ook merken dat je veel meer daglicht binnen krijgt in huis. Dit biedt veel voordelen, want zo ziet je interieur er bijvoorbeeld veel frisser uit en lijken de ruimtes in huis groter. Daarnaast kan licht soms ook voor wat overlast zorgen. Bijvoorbeeld bij het tv kijken, werken achter een laptop of bij het lezen van de krant. Zorg er daarom voor dat je voldoende raamdecoratie in huis hebt hangen, om als het nodig is, wat licht te breken. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, jaloezieën of plissés.

Woonideeën voor de lente

Tuin Inspiratie voor de lente

Op zoek naar woonideeën voor de lente? Niet alleen het interieur mag wat worden veranderd, we kunnen ook weer wat aandacht besteden aan de tuin. Nu is het namelijk het moment dat alle bloemetjes, planten en bomen gaan bloeien. Het is dan ook fijn als de tuin er weer gezellig uit ziet. Haal de kussens voor de loungeset weer naar buiten, ga de tegeltjes schrobben en zorg ervoor dat alles er weer schoon en strak uit ziet.

We zagen net al een aantal opties om je binnen te weren tegen de zomerse zon, maar buiten is dit eigenlijk net zo belangrijk. Kies daarom voor buitenzonwering. Denk bijvoorbeeld aan Markiezen, screens of rolluiken.

Woonideeën voor de lente Woonideeën voor de lente

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Soorten kledingkasten voor de slaapkamer, Woonkamer inspiratie: toffe elementen & eyecatchers, Stalen deuren: een aanvulling in iedere woning en Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten