Stalen deuren: een aanvulling in iedere woning
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Stalen deuren: een aanvulling in iedere woning

Stalen deuren zijn al een tijd niet meer weg te denken uit alle interieurbladen. Klassiek, landelijk of ultra modern: stalen deuren zijn een eyecatcher in iedere woning. In dit artikel laten we je graag zien dat de stalen deuren toe te passen zijn in iedere woonstijl én in iedere ruimte. Kijk je mee?

Klassiek of modern: een stalen deur past overal

Een klassieke woning staat voor comfort, elegantie en donkere houtsoorten. Stijlvolle elementen maken een klassieke woning tot wat hij is. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat klassieke woningen een modern jasje krijgen. Stalen deuren zijn dan ook steeds vaker te vinden in een klassieke woning. Maar ook in moderne woningen passen stalen deuren erg goed. Een modern interieur kenmerkt zich door het gebruik van simpele kleuren, strakke en flexibele materialen en meubelen. Een stalen deur past dus helemaal binnen deze woonstijl.

stalen deuren

Via de entree

Eén van de meest voorkomende ruimtes voor een stalen deur is de hal. Het voordeel hiervan is dat je het natuurlijke licht dat vanuit de voordeur komt niet tegenhoudt. Hierdoor krijg je een mooi lichtinval in je woonkamer. Met een stalen taatsdeur creëer je meer daglicht en een open karakter in je woning. Daglicht zorgt voor een ruimtelijk gevoel, en dat is natuurlijk wat je graag wil benadrukken in je huis.

stalen deuren

Stalen deuren in de woonkamer of keuken

Je bent in de keuken druk bezig met het volgen van je recept om ‘s avonds lekker eten op tafel te zetten, terwijl je kind in de woonkamer een tv programma aan het kijken is met het geluid iets te hard. Herkenbaar? Stalen taatsdeuren zijn niet alleen super gaaf, ze zijn ook erg functioneel. Het voordeel is dat je ruimtes van elkaar af kunt sluiten, terwijl het open gevoel wél blijft bestaan. Het bijzondere van taatsdeuren is dat ze naar beide zijden open kunnen. In de zomer zet je ze heerlijk open om een fris gevoel door het hele huis te krijgen. En in de winter kun je ze dicht houden, om een intieme sfeer te creëren.

stalen deuren tussen keuken en woonkamer

Door de hele woning

Kies je voor stalen deuren in de hal, woonkamer of keuken, dan is het natuurlijk mooi als je dat in de gehele woning door kan trekken. Maar een stalen deur met glas voor een voorraadkast is niet altijd gewenst. De Rooy Metaaldesign kwam met een bijzondere uitvoering: stalen deuren met leer. Hier wordt het industriële van het staal met luxe van leer gecombineerd. Het creëert eenheid en ziet er ook nog eens mooi uit!

door heel de woning

Verbind binnen met buiten

En mocht je de stalen deuren nou overal willen doortrekken? Denk dan eens aan een veranda met stalen deuren! Hierdoor kun je ieder moment van de dag genieten van het daglicht en de vogels in de tuin.

Binnen buiten stalen deuren

Maatwerk stalen deuren

Geïnspireerd geraakt? De Rooy Metaaldesign ontwerpt, produceert en monteert al jaren op ambachtelijke wijze deuren van staal met glas en leer. De combinatie van vakmanschap, oog voor detail en perfecte afwerking wordt door architecten en particulieren op waarde geschat. Op de website van De Rooy Metaaldesign zul je zien dat creativiteit geen grenzen kent.

stalen deuren in de woonkamer

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer toffe woonideeën? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: Woonidee: combineer de industriële betonlook eens met mos, Prettig blijven wonen, ook als je lichamelijke balans minder wordt, 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek en Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten