3 x inspiratie voor stijlvolle wanddecoratie

Inspiratie nodig voor mooie wanddecoratie? Ben je net verhuisd of gewoon altijd al weinig wanddecoraties in je huis gehad? Dat is niet gek. Bij het inrichten van je huis is dit vaak een kleiner detail waar je pas aan denkt als alle meubels staan. Toch kunnen decoraties aan je muur een groot verschil maken voor de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Het kan een kamer er meteen voller en gezelliger uit laten zien. Al eens nagedacht over wat wanddecoraties doen voor jouw interieur?

Behang of verf?

De wanddecoratie die iedere woonkamer heeft is behang of muurverf. Met het moderne minimalistische design van de afgelopen jaren kwam muurverf steeds vaker voor. Hoewel een simpele kleur erg mooi kan zijn als je inderdaad voor die minimalistische look wilt gaan, doet een leuk behang veel voor de sfeer en benadrukt het je stijl. Daarnaast worden patronen op de wand steeds populairder.

Wil je gaan voor behang in een industrieel interieur? Denk dan aan behang dat eruit ziet alsof het oneffen is geverfd, behang met een brick wall motief of zelfs met een houten planken patroon. Meer fan van de bohemian stijl? Groentinten zijn dit jaar erg hip, dus ook leuk voor een muurverf of behang. Verder zijn er veel soorten behang met een plantmotief, die ook goed passen bij een bohemian interieur.

Op zoek naar iets originelers? Behang je muur dan met kranten of jouw favoriete tijdschriften, vol met mooie gebeurtenissen. Altijd iets leuks om te lezen recht voor je neus!

Verder bestaat er tegenwoordig magnetisch behang. Dit behang is in verschillende ontwerpen beschikbaar, en je kan er dus van alles aanplakken met leuke magneten. Erg handig als je een kunstwerk wilt maken van losse foto’s.

wanddecoratie wanddecoratie

Foto’s en frames als wanddecoratie

Wanddecoratie komt in vele soorten en maten. Foto's komen echter vaak voor. Niets beter om je muren op te fleuren dan dagelijkse herinneringen aan mooie momenten door het gebruik van foto’s in je huis. Maak bijvoorbeeld een collage van uitgeprinte foto’s voor aan je muur. Zo'n collage is onder andere erg mooi op een witte of lichte muur. Ook kan je foto’s aan een stuk touw of een slinger lichtjes vastmaken voor een leuke weergave van je mooiste momenten.

Wil je het net iets minder minimalistisch maken? Kies dan foto frames met een leuke kleur, zoals bijvoorbeeld goud voor een glamour interieur. Neem een stuk of tien frames in verschillende groottes en plaats hier leuke teksten, foto’s en zelfs tijdschriftartikelen in. Creëer zo een creatieve collage aan je muur die precies laat zien wie jij bent.

Verder zie je ook steeds meer metalen frames als wanddecoraties. Hang hier bijvoorbeeld los foto’s aan, fotolijstjes, maar ook hele andere voorwerpen zoals planten.

wanddecoratie

Schappen en hout als wanddecoratie

Heb jij veel leuke spulletjes? Fotoframes, beeldjes, kleine planten en kaarten die je nergens kwijt kan? Bevestig een paar mooie schappen onder elkaar aan je muur om een mooi overzicht van die spullen te maken en ze ook dagelijks te zien.

Die schappen kunnen mooi wit zijn op een pastelkleurige muur of bijvoorbeeld van hout. Hout zie je op steeds meer manieren bevestigd aan de muur voor een rustieke look. Zo heb je houten schappen die vastzitten aan leren banden of schappen die lijken op een schijf van een boomstronk uit de natuur.

Hout op vele andere manieren mooi aan wanden. Denk bijvoorbeeld aan een houten achtergrond voor je tv of achter je bed. Daarnaast zijn er houten klokken of wereldkaarten, die goed passen bij een effen muur. Een leuke combinatie met hout, zijn planten. Denk hierbij niet alleen hangplanten voor aan het plafond. Tegenwoordig zie je ook steeds meer manieren om planten aan de muur te bevestigen.

Benieuwd welke planten er niet mogen ontbreken in jouw interieur? Je leest het in ons artikel met de 9 leukste planten voor in huis!

wanddecoratie

Op zoek maar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: Babykamer inspiratie: De leukste voorbeelden! en Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten