Soorten kledingkasten voor de slaapkamer
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Soorten kledingkasten voor de slaapkamer

Er zijn verschillende soorten kledingkasten voor de slaapkamer. Kledingkasten zijn heel functioneel, want je kunt er al je kleding, schoenen en accessoires in kwijt, maar tegelijkertijd kan een kast ook een toffe uitstraling geven aan een ruimte. Kledingkasten zijn namelijk vrij groot, waardoor ze erg opvallen. Er wordt daarom al snel gekozen voor een rustige kast, in een basic kleur. Denk bijvoorbeeld aan witte, bruine of zwarte kast. De meeste kledingkasten zijn van hout, wat mooi staat in ieder interieur. Ben jij toe aan een nieuwe kledingkast, maar ben je benieuwd wat voor soorten er allemaal zijn? Wij zetten de 4 populairste voor jou op een rijtje! Lees je mee?

Slaapkamer inspiratie: draaideur kledingkast

Een kledingkast met draaideuren is heel eenvoudig en klassiek. De deuren draaien naar buiten open en je kunt je hele kast in een oogopslag zien. Dit is iets wat met zweef- of schuifdeuren niet kan, omdat je hierbij altijd een gedeelte van je kast bedekt.

Soorten kledingkasten Soorten kledingkasten

Kledingkast: verschil tussen een schuif- of zweefdeur

Er ontstaat veel verwarring over de twee soorten kledingkasten: de een met een schuifdeur en de ander met een zweefdeur. In principe lijken deze twee deuren niet veel van elkaar te schelen. Beide deuren hangen voor de kast (dus niet erin). Het verschil tussen een schuifdeurkast en een zweefdeurkast is dat een schuifdeur aan de boven- en onderkant is bevestigd, door middel van wieltjes en dat een zweefdeur enkel aan de bovenkant is bevestigd.

Kasten met schuif- of zweefdeuren zijn erg populair, omdat je geen rekening hoeft te houden met deuren die open slaan. Ideaal dus voor een kleinere slaapkamer. Kijk ook eens naar de kledingkast schuifdeur van Kastengigant en doe inspiratie op.

Walk in closet

De droom garderobe van iedere vrouw: een walk in closet. Een inloopkast gevuld met de mooiste kleding, schoenen en accessoires, in een woord: geweldig. Een walk in closet vraagt wel veel ruimte in huis, aangezien je er een stuk/hele kamer voor nodig hebt. Dit is helaas niet voor iedere woning weggelegd.

luxe slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Romantische slaapkamer in 5 stappen, Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie en Kleine slaapkamer inrichten: de balans tussen rust en gezelligheid

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten