Zo maak je jouw slaapkamer klaar voor de lente!
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Zo maak je jouw slaapkamer klaar voor de lente!

Het is eindelijk weer lekker weer! Dat betekent ook ‘s avonds weer warmere nachten. Je knusse, warme dekens kun je gerust opbergen want die zul je de komende tijd niet meer nodig hebben. Wil je jouw slaapkamer ook wat meer een lentegevoel geven? Met de tips in dit blog maak je jouw slaapkamer helemaal klaar voor de lente.

Ga voor kleurrijk

Nu de zomer weer in zicht is en de bloemen in bloei staan, kan ook je slaapkamer weer wat meer kleur gebruiken. De neutrale kleuren die in de winter zo sfeervol en knus waren, ogen in de lente en zomer wat donker en deprimerend. Voeg daarom wat vrolijke kleuren toe, zoals roze, geel en/of blauw.

Ga bijvoorbeeld voor de kleur van dit jaar: bright skies. Deze babyblauw-achtige kleur is ideaal voor de slaapkamer vanwege de rustige en kalme uitstraling van deze kleur. Zeer felle kleuren zoals rood kun je maar beter vermijden in de slaapkamer omdat deze je nachtrust kunnen verstoren.

Wil je wel meer kleur, maar niet teveel uitgeven? Je kunt je kamer eenvoudig meer kleur geven door middel van handige accessoires. Denk dan aan babyblauwe kussens of een pastelkleurige bedsprei. Ga eventueel ook voor een aantal kleurrijke kunstwerken om nog wat extra kleur toe te voegen.

slaapkamer inspiratie

Wissel op tijd van dekbed

Als je het niet al gedaan hebt: haal je winterdekbed eruit en vervang deze voor een koelere versie. Niemand vindt het fijn om ‘s nachts uit bed te zweten of andersom: te bevriezen onder de lakens. Daarom is het verstandig om te investeren in een kwalitatief goed dekbed, zodat jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt.

Heb jij nog geen goed dekbed of is die van jou aan vervanging toe? Bekijk dan eens de zachte dekbedden van Allnatura. Van ecologisch verantwoorde dekbedden tot huidvriendelijke dekbedden van katoen, op hun website vind je het dekbed dat bij jou past! Zo vind je er het perfecte lichte dekbed voor de zomer en het lekker knusse dekbed voor de winter. Wil je gelijk voorzien zijn voor het hele jaar? Ga dan voor een combi-dekbed.

slaapkamer inspiratie

Haal vrolijke planten in de slaapkamer

Om nog wat meer kleur in de slaapkamer aan te brengen, kun je ook een aantal vrolijke plantjes neerzetten. Denk aan hyacinten, amaryllissen, orchideeën en azaleas. Hoe meer kleur, hoe beter. Het is natuurlijk het leukst als je een kleur kiest die aansluit op de rest van jouw interieur.

Benieuwd wat planten in de slaapkamer nou zo extra leuk maakt? Ze zorgen niet alleen voor sfeer, maar ook voor een betere nachtrust. Je creëert hiermee een gezonder leefklimaat in de slaapkamer. Planten zien er dus niet alleen leuk uit, maar hebben ook nog eens een handige functie. Dat klinkt als een win-winsituatie als je het ons vraagt!

Wil je jouw slaapkamer optimaal inrichten via deze manier? Op ILoveEco.be vind je nog meer tips om jouw slaapkamers op een ecologische manier in te richten.

slaapkamer inspiratie

Meer luxe slaapkamer ideeën opdoen?

Ben je op zoek naar meer luxe slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de volgende artikelen: Inspirerende ideeën voor een luxe slaapkamer, Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer en Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten