Inspirerende ideeën voor een luxe slaapkamer
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Inrichting

Inspirerende ideeën voor een luxe slaapkamer

Ben jij ook zo een fan van die luxe slaapkamers zoals in hotels? Maar niet van de mensen die er allemaal voor jou in hebben geslapen? Dat begrijpen wij helemaal. Wil jij veel liever je eigen luxe slaapkamer waar je iedere nacht van kunt genieten? Die richt je in met onze 5 inspirerende slaapkamer ideeën!

Een spectaculair bed

Wil je luxe in je slaapkamer meteen groots aanpakken? Neem dan een luxe bed. Het bed is vaak dé eyecatcher en het middelpunt in de slaapkamer. Wil je met je bed luxe uitstralen? Ga dan voor groots. Denk aan een king of queen size bed. Dit kan bijvoorbeeld een hemelbed of een bed met een mooi hoofdbord zijn.

Meer fan van een minimalistisch, luxe stijl? Ga dan voor een boxspring of ander bed in minimalistische stijl. Bijvoorbeeld met een hoofdbord, waar op een mooie manier verlichting in is verwerkt. Wat nog belangrijker is dan luxe uitstralen is natuurlijk kwaliteit. Hoe comfortabeler je in een bed ligt, hoe meer dat waard is. Een goede nachtrust is en blijft de belangrijkste functie van een slaapkamer.

slaapkamer inspiratie

Slaapkamerbankje of andere zitplek

Je kent ze vast wel. De kleine bankjes of kist die aan het uiteinde van een bed staan. Ga voor een slaapkamerbankje in leer of fluweel voor een luxe uitstraling. Geen plek aan het uiteinde van je bed? Denk aan een klein zithoekje in een hoek van de slaapkamer. Ergens waar je nog even lekker rustig kunt zitten om bijvoorbeeld te lezen voor het slapen.

Richt dit hoekje in met een mooie fauteuil of chaise longue en een leuk bijzettafeltje. Deze meubels zijn in veel luxe stijlen te verkrijgen. Een fijn zitplekje mag niet ontbreken in een luxe slaapkamer!

Dekens, kussens en stoffen in een luxe slaapkamer

Luxe stoffen maken je luxe slaapkamer helemaal af! Denk aan dikke (maar luchtdoorlatende) dekens en een sprei. Een mooie sprei geeft al snel wat extra’s aan een bed. Denk daarnaast aan veel matchende kussens als versiering (nee, hier hoef je echt niet allemaal op te slapen). Veel van deze kussens zullen bestaan uit sierkussens. Denk aan luxe stoffen voor de sierkussens zoals zijde of fluweel.

Denk daarnaast ook aan een lekker dik tapijt op de vloer en luxe gordijnen.

luxe slaapkamer

luxe slaapkamer

Verduisterend

Lekker uitslapen tot wanneer je maar wilt is een luxe die veel makkelijker is wanneer je slaapkamer goed is verduisterd. Verduister je slaapkamer bijvoorbeeld met verduisterende gordijnen van een luxe materiaal, een rolgordijn, shutters of mooie jaloezieën. Welke van deze het beste past bij jouw slaapkamer hangt natuurlijk af van de stijl. Jaloezieën, shutters en rolgordijnen vind je bijvoorbeeld op Topjaloezieën.nl.

luxe slaapkamer

Accessoires

Ga voor slaapkameraccessoires om het luxe geheel af te maken. Bijvoorbeeld met spiegels. Door spiegels lijkt je luxe kamer groter en ruimer. Daarnaast zijn bloemen of planten een leuke opvuller. Denk er wel aan dat je hierin niet teveel doordraaft. Teveel bloemen wordt al snel een beetje kitsch en je wilt ook niet dat je slaapkamer op een jungle gaat lijken met al die planten.

Glanzende accessoires stralen luxe uit. Verwerk goudkleurige of koperkleurige accessoires in je slaapkamer voor een luxe look. Ook materialen zoals marmer en andere natuurstenen stralen luxe uit. Als laatste kun je denken aan een mooi kunstwerk. Kunst straalt kennis en luxe uit. Denk aan een schilderij aan de muur of een tof beeld op een sokkel als je daar plek voor hebt.

gouden details slaapkamer

gouden details slaapkamer

Ben jij er klaar voor om je luxe slaapkamer in te richten?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten