Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019

Op zoek naar slaapkamer inspiratie? De slaapkamertrends voor 2019 zijn bekend en ze zijn super gaaf! Vroeger zagen we de slaapkamer als een functionele ruimte in huis. Tegenwoordig zien we de slaapkamer steeds meer als een verlengde van het interieur in huis. Heb jij een landelijk interieur in de woonkamer? Trek dit dan door in de slaapkamer! Zo maak je van jouw huis een geheel. Lees snel verder en doe slaapkamer inspiratie op met de trends van 2019!

Natuursteen en marmer

Slaapkamer inspiratie: ga voor natuursteen en marmer. Deze trend zagen we al terugkomen in de woon- en badkamer, maar is ook super gaaf in de slaapkamer. Marmer geeft een luxe uitstraling aan een ruimte.

Je kunt kiezen om de vloer een marmer-look te geven. Tegenwoordig heb je veel look-a-likes van marmer die echt lijken en een stuk goedkoper zijn dan de originele marmersoorten! Het is ook mooi om marmer minimalistisch te laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren nachtkastje, vaasjes of een mooie spiegel.

slaapkamer inspiratie slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie: dit kleurenpalet is helemaal hip!

Ben jij op zoek naar slaapkamer inspiratie en wil je iets vernieuwends? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Het paarse kleurenpalet is weer terug en past helemaal in de slaapkamer. De combinatie van licht en donker paars geeft heel veel rust in de ruimte. Deze kleuren matchen goed met rood, roze en donkerblauw.

paarse slaapkamer

paarse slaapkamer

Ga voor goud

Dit jaar staat weer in het teken van glitter en glamour. In de mode zien we de felle kleuren weer helemaal terugkomen en op het gebied van wonen is dit de trend glitter.

Of je nou gaat voor bronze, koper, zilver of goud. Het maakt niet uit! Zorg ervoor dat deze kleuren een aanvulling zijn op jouw interieur. Laat deze kleuren ook terugkomen in jouw slaapkamer Ga bijvoorbeeld voor een gouden kastje of bekleed jouw bed met gouden kussens.

Tip: deze glamour kleuren passen ook perfect bij de paarse kleuren!

gouden details slaapkamer

gouden details slaapkamer

Slaapkamer inspiratie: DIY

Creëer je eigen slaapkamer inspiratie en laat jouw creativiteit helemaal zijn eigen weg gaan. Ga zelf aan de slag om iets te maken voor jouw slaapkamer. Maak je eigen nachtkastje, make-up tafel, plantenhouder of schilderij.

Zelf meubels of decoraties maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Neem eens een kijkje bij de kringloopwinkel, daar vind je meestal wel iets waar je mee aan de slag kunt gaan. Het is leuk om iets zelf te maken, dit geeft een persoonlijke touch aan jouw slaapkamer en je geeft een meubelstuk een tweede leven. Hoe leuk is dat?

slaapkamer inspiratie slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

Deze trends is nog lang niet voorbij!

We zagen deze trend in 2018 al veel in huis: planten. Ook in 2019 zet deze trend zich door! Planten in huis zijn super hip en geven veel sfeer mee aan een ruimte. Of je nu kiest voor een grote of kleine plant, dat maakt niets uit. Laat deze trend ook terugkomen in jouw slaapkamer. Zet wat leuke plantjes bij elkaar, zoals kleine cactusjes. Of ga voor een grote plant.

slaapkamer trends 2019

slaapkamer trends 2019

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer, 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, Interieur ideeën: maak jouw droomhuis! en Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten