Rust in huis brengen | een opgeruimd huis
Interieur Wonen Wooninspiratie Inrichting

Rust in huis brengen | een opgeruimd huis

Wil jij wat rust in huis brengen op het gebied van je inrichting? Een rustig en opgeruimd interieur zorgt voor een relaxter gevoel wanneer je thuis komt. Overdag zijn we vaak druk bezig en hard aan het werk, het is dan ook heerlijk om thuis te komen in een ontspannen omgeving. Een rustig interieur betekent natuurlijk niet dat het niet een beetje rommelig mag zijn, want soms is een beetje rommelig juist wel gezellig. Ben je van plan om wat meer rust te creëren in huis? Wij geven je 3 handige tips die erg van pas kunnen komen!

breng rust in huisbreng rust in huis

Wat je niet gebruikt kan weg.. Ja, het kan echt weg!

Rust in huis brengen is een veelzijdige opdracht. Door alleen je interieur wat op te ruimen creëer je geen consistente rust. Mensen zijn echte verzamelaars: we halen van alles in huis, maar weggooien ho maar. Hier gaan we vanaf nu verandering in brengen. Pak een grote doos en leg hier alles in wat je niet gebruikt (bijv. uit je woonkamer). Denk aan oude boeken, oude pannen of bakjes waarvan je enkel nog de deksel of het onderstel hebt. Hiermee creëer je al veel ruimte in en buiten de kasten.

Het probleem is echter dat, vooral vrouwen, het lastig vinden om spullen definitief weg te doen. Want ja: misschien komt het ooit nog van pas… Nee! Wees echt streng voor jezelf.

breng rust in huis

Rustig interieur = een rustig hoofd

Rust in huis brengen kan ook door bewust bezig te zijn met de kleuren en materialen in huis. Rustige kleuren zoals bruin, nude, grijs en wit geven een gebalanceerde uitstraling aan een ruimte, en dat is precies wat je nodig hebt! Nu hoef je natuurlijk niet je hele huis aan te passen aan deze kleuren, maar laat ze langzaam de overhand nemen. In de slaapkamer kun je dit bijvoorbeeld op een simpele manier doen door voor grijs linnengoed te kiezen.

Het gebruik van natuurlijke materialen werkt ook erg mee aan de rustgevendheid in je interieur. Kies voor materialen zoals hout, steen, wol, riet etc. Laat deze materialen terugkomen in de meubels en woonaccessoires, maar ook in de basis van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan de vloer. Een houten vloer ziet er altijd mooi uit en past bij ieder interieur. Doordat een houten vloer mooi aansluit bij allerlei verschillende woonstijlen creëer je veel rust, omdat er een eenheid ontstaat. Houten vloeren zijn echter vaak erg duur, waardoor er tegenwoordig ook veel gebruik wordt gemaakt van pvc laminaat. Je hebt veel soorten pvc laminaten waarbij je het verschil nauwelijks ziet met echt hout.

Rust in huis brengen i

Rust in je interieur: efficiënt opbergen

De grootste truc om al jouw spullen op te ruimen is door ze in de kast te leggen. Dit herkent iedereen wel, maar helpt het echt? Een beetje. Allereerst moet je gewoon de spullen wegdoen die je niet meer gebruikt, waardoor je ook weer meer ruimte overhoudt in je kast. Het voordeel van een kast is dat je er vaak veel in kwijt kunt. Daarnaast zien kasten er altijd sfeervol en rustig uit in huis. Ideaal toch?

Rust in huis brengen

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek, Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld, Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020 en Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten