Moderne tuin: 5x tuin inspiratie

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een moderne tuin? Een moderne tuin kenmerkt zich door haar strakke lijnen en een simplistische indeling. Een mooi terras met een fijne zithoek, fleurige beplanting en weinig onderhoud. Wat wil je nog meer? Lees verder en ontdek 5x tuin inspiratie voor een moderne tuin.

1. Strakke lijnen in een moderne tuin

Een moderne tuin kenmerkt zich door haar rechte lijnen en strakke uitstraling. De juiste verhouding tussen groen en bestrating is dan ook erg belangrijk. Kies voor grind of grote stenen in combinatie met gras. Dit ziet er super modern uit en is erg onderhoudsvriendelijk. Een moderne tuin is gestructureerd en de zin “less is more” staat dan ook centraal bij de moderne stijl.

moderne tuin moderne tuin

2. Minimalistische uitstraling

Een moderne tuin heeft een minimalistische uitstraling. Deze tuin straalt veel rust en eenvoud uit, en is tegelijkertijd super gezellig. Zorg voor plantjes en ander groen in de tuin. Planten stralen namelijk veel sfeer uit.

Vroeger was het kleurgebruik in een moderne tuin heel eentonig. Er werd vooral gekozen voor de kleuren wit, grijs en groen. Dit is tegenwoordig helemaal veranderd. Je mag best wat kleur aanbrengen in jouw tuin. Kies voor mooie rood/roze bloemen om jouw moderne tuin nog vrolijker te maken.

moderne tuin

3. Tuinmeubelen in een moderne tuin

Tuinmeubelen zijn onmisbaar in iedere tuin, en dus ook in een moderne tuin. Een lekkere loungeplek, fijne ligstoelen of gewoon een lekker bankje om heerlijk op te zitten in het zonnetje? Dat wil toch iedereen!

Loungesets zijn tegenwoordig erg populair en je kunt deze zo groot en luxe maken als je zelf wil. Een loungeset bestaat namelijk uit verschillende onderdelen die je kunt kiezen en combineren. Je kunt dan ook een andere opstelling maken als je toe bent aan verandering. Op zoek naar een loungeset? Kijk voor Tuinbanken bij Tuinmeubelshop.nl.

tuinmeubelen

4. Een modern tuinset

Wil jij in jouw moderne tuin een moderne tuinset? Ga voor een tuinmeubelen met dynamische vormen. Dit past helemaal bij de strakke uitstraling van jouw tuin.

statische meubelen

5. Veranda

Veel mensen zitten alleen in de tuin als het mooi weer is. Met een veranda kun je veel langer buiten zitten, zowel in de zomer als in de herfst en lente. Daarnaast is een veranda een meerwaarde voor je huis en positief voor jouw energierekening. Het huis wordt namelijk beter geïsoleerd wanneer er een veranda aan is gebouwd.

Naast deze voordelen, is een veranda ook gewoon heel gezellig. Zet je loungeset met een terraswarmer onder de veranda en geniet van jouw moderne tuin.

moderne tuin statische meubelen

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan ook eens een kijkje bij de artikelen: 5 moderne voortuin ideeën en 6x inspiratie voor een landelijke tuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten