Landelijke woonkamer inrichten | inspirerend en gezellig
Wonen Wooninspiratie Landelijk interieur

Landelijke woonkamer inrichten | inspirerend en gezellig

Een landelijke woonkamer inrichten vergt het een en ander aan voorbereiding, tijd en inspanning. Een landelijk interieur is te omschrijven als een rustige interieurstijl met sfeervolle woonaccessoires die de woning finetunen. Bij het inrichten van een landelijke woonkamer is het dus belangrijk dat je de juiste balans vindt tussen rust en gezelligheid. Hier en daar wat toffe elementen in de kamer in combinatie met wat mooie woonaccessoires. Er zijn een aantal elementen die de kamer al gelijk een warm en sfeervol gevoel geven, denk bijvoorbeeld aan een open haard of kachel, een vaas met mooie takken en een kleed op de vloer. Ga je een landelijke woonkamer inrichten en ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Lees dan snel verder want wij geven je een aantal unieke tips en ideeën mee!

landelijke woonkamer landelijke woonstijl

Kenmerken van een landelijk interieur

Een landelijke woonkamer inrichten vergt wat voorbereidingen. En dan bedoelen we: ga op zoek naar heel veel toffe woonideeën en doe veel wooninspiratie op, zodat je jouw landelijke woonkamer helemaal naar wens kunt inrichten. Houd jij van een ongedwongen gevoel, rust in huis en sierlijke meubels? Dan past de landelijke interieurstijl misschien wel helemaal bij jou.

Een landelijk interieur is heel veelzijdig. Je hebt talloze manieren waarop je jouw woning een landelijke stijl kunt meegeven. Nu denk je misschien dat dit het alleen maar lastiger maakt, maar maak je niet druk. Het is juist superleuk, je kunt helemaal jouw eigen touch geven aan je interieur.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stoer-landelijk interieur te verwezenlijken in jouw woning. Ga dan voor stoere meubels in lichte kleuren en combineer dit met natuurlijke materialen in de kamer. Een pallet tafel is hier het perfecte voorbeeld van. Deze salontafel is stoer en gemaakt van natuurlijke materialen, namelijk hout.

De kleuren in je interieur kun je basic houden. Ga voor een combinatie van de kleuren wit, nude, beige, taupe en bruin. Hiermee benadruk je de rust in huis en heb je ruimte om ergens anders misschien meer kleur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene vaas met kleurrijke bloemen.

landelijk interieur landelijke woonkamer inrichten

Landelijke woonkamer inrichten: heel veel sfeer

Ga je landelijke woonkamer inrichten? Met een aantal elementen voeg je veel sfeer toe in huis. Een van de grootste sfeermakers in een kamer is natuurlijk een open haard of kachel. Een open haard is niet alleen super functioneel tijdens de koude dagen, er hangt gelijk een gezellige sfeer in de kamer. Zelfs als de haard uit staat!

Je kunt een haard/kachel laten branden op hout, elektriciteit, gas of pellets. Pellets zien we tegenwoordig steeds vaker, en zijn al erg populair bij ons buurland Duitsland. Pallets zijn houtkorrels die ontstaan door de samenpersing van zaagsel en resthout. Pallets zijn C02-neutraal en een stuk voordeliger voor de portemonnee t.o.v. gas. Neem eens een kijkje bij De Lange BV voor deze pellets en meer!

openhaard

Landelijke woonstijl: betrek de tuin erbij

Een landelijke woonkamer loopt vaak door naar de tuin. Geef jouw tuin ook een landelijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een toffe loungeset en een buitenhaard. Zet een aantal fakkels in de tuin en het de gezellige zomeravond kan beginnen!

Houten afscheiding moderne tuin

Ga je een landelijke woonkamer inrichten?

Op zoek naar meer wooninspiratie voor een landelijk interieur? Lees dan ook eens de artikelen: 4 woonstijlen voor de herfst | wooninspiratie, Landelijke slaapkamer | tips & wooninspiratie, Landelijke woonkamer: 7x wooninspiratie en Landelijke woonkamer inrichting & woonkamer inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten