Keuken inspiratie: de 6 keukentrends van dit moment
Woontrends Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keuken inspiratie: de 6 keukentrends van dit moment

Op zoek naar keuken inspiratie voor een nieuwe keuken? Afgelopen maand waren we aanwezig op de Beurs Eigen Huis en daar hebben we een aantal trends op keukengebied voor jullie gespot! Vandaag delen we de 6 leukste met je. Lees verder om er achter te komen hoe je een keuken uitzoekt die helemaal voldoet aan de laatste trends!

1. Betonnen aanrechtblad

De beton trend wordt ook in de keuken toegepast, namelijk met het betonnen aanrechtblad! Het lijkt wel alsof we massaal het traditionele aanrechtblad beu zijn en tegenwoordig voor iets heel anders gaan. Namelijk een aanrechtblad van beton of hout. Vooral bij keukeneilanden (ook een van de trends!) zien we veel betonnen aanrechtbladen. Het eiland bestaat dan uit één naadloos stuk beton (zo lijkt het op het oog in ieder geval). De opmars van de beton trend hoort natuurlijk bij de industriële woonstijl die we de laatste jaren veel zien.

Met een betonnen aanrecht geef je een stoere look aan je keuken. Daarnaast heeft het een vrij neutrale uitstraling waardoor het bij veel verschillende interieurs en kleuren past. De voordelen van een aanrechtblad van beton zijn dat het duurzaam, hittebestendig, stoot en krasvast is. Het nadeel van beton is dat het poreus is en daarom gevoelig is voor vlekken en bijtende middelen, daarom moet je er voor zorgen dat er altijd een goede beschermlaag op je aanrechtblad zit.

2. Losse gaspitten (PITT Cooking)

De tweede keukentrend die we gespot hebben is losse gaspitten, een nieuwe manier van koken die door het Nederlandse bedrijf PITT Cooking is ontwikkeld. Hierbij zitten de kookpitten los in het aanrechtblad verwerkt. Deze keukentrend viel ons al snel op toen we langs de keukenstands op de beurs liepen! Het ziet er heel bijzonder uit en is gelijk de eyecatcher van de keuken. Naast dat het er mooi uitziet is het ook nog eens praktisch. Je kunt namelijk veel beter rondom de pitten schoonmaken, omdat er geen kookplaat meer onder zit. Daarnaast kun je ze zo ver uit elkaar plaatsen als je zelf wil, waardoor je altijd genoeg ruimte voor je pannen hebt. Pitt Cooking past perfect bij de trends op keukengebied. De pitten zien er namelijk prachtig uit verwerkt in een betonnen of marmeren aanrechtblad. Wij zijn fan van deze bijzondere en mooie keukentrend!

3. (het nieuwe) Keukeneiland

Het keukeneiland is niet per se een hele nieuwe keukentrend. Maar we wilden deze trend toch graag in ons lijstje opnemen, omdat de keukeneilanden steeds mooier worden! De keukeneilanden die we de laatste tijd veel zien bestaan vaak uit één stuk beton of marmer dat doorloopt naar de zijkant (zie afbeeldingen). Hierdoor krijgt het keukeneiland een bijzonder chique uitstraling. Daarnaast zien we dat er vaak een (verlaagd) zitgedeelte aan het keukeneiland vastzit. Waardoor je keuken een echte woonkeuken wordt, waarbij je gasten en je gezin betrokken worden bij de werkzaamheden in de keuken.

bar in de keuken

4. Houten keukenkastjes en aanrechtbladen

Ook de houten keukenkastjes en aanrechtbladen timmeren al een tijdje aan de weg in keukenland. Vooral wanneer je houten keukenkastjes in combinatie met een betonnen aanrechtblad in je keuken toepast doe je helemaal mee aan de laatste trends! De warme uitstraling van het hout combineert namelijk perfect met de stoere uitstraling van het beton. Het geeft je keuken een meer knus gevoel wanneer je hout en beton gebruikt, dan wanneer je bijvoorbeeld hoogglans wit en beton combineert (wat overigens wel heel mooi kan zijn). Hout in de keuken sluit perfect aan bij het veelvoudige gebruik van natuurlijke materialen dat we in de laatste keukentrends veel zien.

houten keuken

5. Zwevende afzuigkap

De vijfde trend die we voor je gespot hebben is de 'zwevende' afzuigkap. We merken dat de afzuigkap steeds meer een onderdeel van het interieur moet zijn, in plaats van een functioneel voorwerp. Het ziet er natuurlijk ook niet zo mooi om een afzuigkap met buis boven je trendy keukeneiland te hebben. De oplossing: een afzuigkap zonder afvoer. Deze afzuigkappen lijken meer op een soort hanglamp dan een afzuigkap. Ze hebben dan ook geen grote buis die naar het plafond loopt, enkel een paar draadjes.

Hoe werkt dat dan? Dat vroegen wij ons ook af! De afzuigkappen werken met recirculatie. Dit betekent dat de opgezogen lucht gefilterd wordt en daarna weer 'uitgeblazen' wordt in de ruimte. Hierdoor hoeven de kookdampen niet door een buis in het plafond afgevoerd te worden. Een prachtige oplossing die er voor zorgt dat de afzuigkap een bijzonder accessoires in je keuken wordt.

Heb je al een afzuigkap? Zorg er dan voor dat deze binnen de stijl van jouw keuken past, zodat hij minder opvalt.

keuken inspiratie

6. Keuken inspiratie: Marmer

Onze laatste keuken inspiratie trend: marmer. De marmer trend gaat (net als de beton trend) al weer een tijdje mee. We zien nu dat deze trend zich ook in de keuken ontplooit. Marmeren aanrechtbladen zijn een hele tijd niet hip geweest, maar zijn nu terug van weggeweest! Prachtige grote stukken marmer worden gebruikt voor naadloze aanrechtbladen en keukeneilanden. Een groot nadeel van marmer is dat het een zachte steensoort is. Hierdoor is het gevoelig voor krassen, maar ook voor vlekken. Het is daarom belangrijk dat je marmeren aanrechtblad altijd voorzien is van een goede beschermlaag.

marmeren keuken

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Bekijk ook eens onze artikelen: Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning! en Tover jouw keuken om tot een industriële keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten