Kersttafel dekken: voor de gezelligste avonden van het jaar!
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën Kerstdecoratie

Kersttafel dekken: voor de gezelligste avonden van het jaar!

Hoe ga jij de kersttafel dekken tijdens de feestdagen? Kerst is een traditioneel feest waarbij je samenkomt met vrienden en familie. Het is dan ook extra gezellig als de kersttafel mooi gedekt is. Samen lekker borrelen, kletsen en heel veel eten. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Lees verder en doe inspiratie op om jouw kersttafel te dekken.

Oh, oh, oh, merry x-mass!

De kersttafel dekken is vaak een hele opgave. Welke kleuren ga je gebruiken, welke borden met welk bestek leg je neer en heb je voor iedereen hetzelfde eetgerei? Het is leuk als de tafel er zo eentonig mogelijk uitziet. Probeer dus dezelfde kleuren terug te laten komen. Kies voor de kleuren rood en groen, dit zijn natuurlijk dé kerstkleuren! Voel jij de kerstsfeer al?

kersttafel dekken

Kersttafel dekken: wit en goud

Wil jij een egale kersttafel en houd jij wel van een tintje chique? Dek dan je kersttafel met de kleuren wit en goud. Dit ziet er heel feestelijk uit. Zorg ervoor dat wit de basis is van de tafel en vul dit aan met goud. Kies voor een wit tafelkleed met gouden accessoires, goud bestek en gouden borden.

kersttafel dekken

De kersttafel dekken met veel decoraties

Kersttafel dekken: decoreer de tafel met typische winterse accessoires. Kies bijvoorbeeld voor dennenappels, sneeuwvlokken, kerstmannetjes of rendiertjes op tafel. Vul jouw kersttafel aan met kaarsen, dit geeft een intiem en sfeervol effect.

Maak iets leuks met het bestek

Ben jij creatief en vind je het leuk om dingen te maken? Je kunt heel veel leuke decoraties maken van het bestek op jouw kersttafel. Maak er een leuk pakketje van. Kies voor een mooi servet, bijpassend lint en wat kersttakjes. Voeg dit samen met een touwtje en leg het op de borden. Dit ziet er toch super leuk uit?

kersttafel dekken kerstbestek

Kersttafel dekken: niets is te gek!

Ben jij echt gek op kerst en zou je het liefst het hele jaar door kerst vieren? Pak dan helemaal uit! Decoreer de tafel zoals jij het wil. Leg kerstballen, kaarsen, linten, sneeuwvlokjes en allerlei andere accessoires op tafel. Maak het zo druk als je zelf wil. Maar, kies wel voor een kleurpalet. Anders wordt het een hele onrustige kersttafel.

kersttafel dekken

Tijd om te eten!

De kersttafel is gedekt en je vrienden en familie zijn gearriveerd. Tijd om aan tafel te gaan en heerlijk te eten! Dat is tenslotte wat we graag doen met de feestdagen.

Geniet van de feestdagen!

Meer kerstdecoratie?

Ben je op zoek naar meer ideeën voor kerstdecoratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen! en 9x inspiratie voor de kerstboom versieren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten